Hlavní obsah

Na Vueltě chtěl být mezi elitou. Pozzovivovi ale ukončila sezónu srážka s kočkou

Řím

Velmi nešťastná nehoda postihla italského cyklistu Domenica Pozzoviva, jenž kvůli ní přijde o zbytek sezóny. Osudnou se mu stala kolize s kočkou při nedělním tréninku. Pátý muž z letošního Gira d'Italia, jenž pomýšlel na podobné umístění i na Vueltě, si zlomil holenní i lýtkovou kost.

Foto: Profimedia.cz

Italský cyklista Domenico Pozzovivo.

Článek

K nehodě došlo ve známém průsmyku Stelvio, kde se Pozzovivo připravoval na závod Kolem Burgosu a Vueltu. "Bylo to ve sjezdu, na prudké rovince, v rychlosti kolem 70 km/h. Uviděl jsem kočku, jak vybíhá z trávy po levé straně silnice. Dá se říct, že jsme si pohlédli do očí. Snažil jsem se jí vyhnout, ale narazila mi do předního kola," uvedl Pozzovivo pro list Gazzetta dello Sport.

"Kolo šlo do vzduchu a já na zem. Klouzal jsem asi dvacet metrů po zemi. Viděl jsem, kam letím, takže jsem mohl korigovat směr. Bohužel jsem ale trefil pravou nohou svodidlo, hned pod kolenem," popsal jednatřicetiletý vrchař týmu AG2R La Mondiale, co způsobilo zlomeninu.

Pozzovivo po nehodě zavolal mobilním telefonem svému otci a o deset minut později už byl v péči zdravotníků. Se zraněnou nohou se podrobil operaci, po níž musí zapomenout na snahu o minimálně obhajobu loňského šestého místa z Vuelty a účast na mistrovství světa.

Reklama

Související témata: