Hlavní obsah

Na závod 500+1 kolo přijede do Brna i mistr světa Kaňkovský

Brno

Kvalitní konkurence se sejde v příštím týdnu na tradičním etapovém závodě dráhových cyklistů 500+1 kolo na brněnském velodromu. Na Velkou cenu Zemako se organizátorům z Favoritu podařilo zajistit jedno z nejsilnějších obsazení v novodobé historii.

Foto: Sport.cz

Dráhový cyklista Jiří Janošek (ilustrační foto)

Článek

Po dlouhé době si na brněnské dráze zazávodí dráhový mistr světa Alois Kaňkovský, v současnosti především vynikající silničář v hradeckém týmu Elkov-Kasper. Mistr světa v omniu z roku 2007 vyhrál brněnský závod v roce 2013, nyní sedmatřicetiletý cyklista poměří své dráhařské kvality v souboji s obhájcem loňského prvenství Italem Matteem Donegou.

Vedle tuzemské špičky, kterou bude reprezentovat i další vynikající cyklista s bohatými dráhovými zkušenostmi František Sisr, přijedou závodníci z dalších pěti evropských zemí.

Závod je rozdělen do pěti etap, v každé se jede 100 kol, což na brněnském velodromu představuje vzdálenost 40 km. V úterý a ve středu dráhaři absolvují po dvou etapách, vrcholem bude poslední čtvrteční etapa na 100+1 kolo. V rámci Velké ceny se pojedou i závody žen a mládežnických kategorií.

Program Velké ceny Zemako na velodromu v Brně-Pisárkách:
Úterý 7. července:
15:00/18:40 první a druhá etapa.
Středa 8. července:
13:00/18:35 třetí a čtvrtá etapa.
Čtvrtek 9. července:
15:30 pátá etapa.

Reklama

Související témata: