Hlavní obsah

Náhlá smrt! Tělo světového šampiona našli u silnice. Kdysi triumfoval i v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrt při vyjížďce zastihla hvězdného cyklistu. Náhle ve věku 47 let zemřel bývalý vynikající italský závodník na horských kolech Dario Acquaroli.

Foto: Doležal Michal, ČTK

Italský cyklista Dario Acquaroli při triumfu v závodě Pražské schody 2002.

Článek

Dvojnásobnému mistru světa se stala osudnou cesta na návštěvu k sestře. Jeho bezvládné tělo bylo nalezeno u kola vedle cesty poblíž Bergama. Ani rychlý převoz vrtulníkem do nemocnice už cyklistův život nezachránil. Příčinou smrti bylo podle italských médií srdeční selhání.

Acquaroli patřil mezi absolutní špičku na horských kolech, kromě titulů mistra světa získal dvakrát i evropské prvenství. Kariéru ukončil v roce 2008.

Než se tak stalo povedlo se mu dojet i pro pět triumfů na mistrovství Itálie. Zařadil se také na listinu vítězů Pražských schodů. Při závodě v centru české metropole vládl v roce 2002.

Ve světě sportu zůstával i po závodní kariéře v manažerských pozicích.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.