Hlavní obsah

Naprosté šílenství! Z těchto skoků tuhne krev v žilách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvaha, nulový pud sebezáchovy, šílenství. Slova, která vás možná napadnou při pohledu na záběry z třetího ročníku Red Bull Formation, což je soutěž freeriderek na horských kolech. Soutěž proběhla v jihozápadním Utahu a podle organizátorů přinesla velký pokrok v ženském freeride.

Sjezd horských kol v UtahuVideo: Reuters

 
Článek

Dvanáct nejlepších jezdkyň na horských kolech vybraných odbornou porotou, konkrétně Hannah Bergemannová, Camila Nogueiraová, Robin Goomesová, Casey Brownová, Chelsea Kimballová, Georgia Astleová, Harriet Burbidgeová-Smithová, Louise Fergusonová, Sam Soriano, Vaea Verbeecková, Vinny Armstrongová a Vero Sandlerová, strávilo v Utahu několik dní. Nejprve si freeriderky samy upravovaly tratě a poté se vydaly na strhující jízdy, při kterých se mnohým tají dech.

Podle zakladatelky a hlavní organizátorky závodu Katie Holdenové šlo o nejtěžší ženskou trať v historii. „Pokrok, kterého jsme byli svědky, byl velkolepý a skutečně představuje zlomový bod pro freeride horských kol žen. Viděli jsme obrovské sebevědomí jezdkyň. Od zdolávání strmých dropů až po výběr tratí, které nejvíce vyhovují jejich stylu, a zařazování triků – dosáhli jsme významného milníku," zářila Holdenová.

Bergemannová a Nogueiraová zvládly vysoce technický nájezd z vrcholu hory, který ústil do série velkých exponovaných dropů. Goomesová předvedla první backflip v historii této akce. Na výběr nejlepších momentů se můžete podívat ve videích výše.

Reklama

Související témata: