Hlavní obsah

Nizozemská cyklistická šampionka Pietersová je po operaci hlavy v umělém spánku

Úspěšná nizozemská cyklistka Amy Pietersová si při pádu na soustředění ve španělském Calpe poranila hlavu. Třicetiletá jezdkyně bude podle svého týmu SD Worx po zákroku v nemocnici v Alicante, kam ji přepravil vrtulník, udržována několik dní v umělém spánku.

Foto: Profimedia.cz

Úspěšná nizozemská cyklistka Amy Pietersová si při pádu na soustředění ve španělském Calpe poranila hlavu.

Článek

"Při operaci lékaři odstranili tlak v hlavě, který pádem vznikl. Až ji za pár dní probudí, bude možné vyhodnotit případné poškození," uvedl nizozemský tým v prohlášení. Za Pietersovou vyrazila do nemocnice její rodina. "V tuhle chvíli nelze nic dalšího ohledně nehody říct. Chtěli bychom všechny požádat, aby respektovali soukromí zúčastněných. Samozřejmě, že všichni v týmu momentálně myslí na Amy a její rodinu," dodali zástupci stáje SD Worx, za kterou Pietersová jezdí od roku 2017.

Pietersová letos vybojovala mimo jiné nizozemský titul na silnici. Na dráze se stala s Kirsten Wildovou potřetí v řadě mistryní světa v bodovacím závodě dvojic. Předloni ovládla na silničním mistrovství Evropy závod s hromadným startem a je také světovou šampionkou ve smíšené časovce z roku 2019.

Reklama