Hlavní obsah

Penalizace a pokuta k tomu. Hvězda Tour si pomohla odrazem od motocyklu

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana dostal na Tour de France desetisekundovou penalizaci za to, že se ve čtvrteční 18. etapě ve stoupání odrazil od motocyklu s kameramanem. Pomohl si tím k návratu do skupinky soupeřů, která se mu vzdalovala. Podle serveru cyclingnews obdržel také pokutu 200 švýcarských franků (5000 korun) a přišel o deset bodů v žebříčku UCI.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana dostal na Tour de France penalizaci.

Článek

Quintana dokončil poslední pyrenejskou etapu na 13. místě se ztrátou 5:22 minuty na vítězného Dána Jonase Vingegaarda, který si upevnil celkové vedení. V průběžném pořadí neudržel dvaatřicetiletý Kolumbijec čtvrtou pozici, na kterou se posunul Francouz David Gaudu, a klesl na pátou příčku. Po penalizaci na ní má jen osmisekundový náskok před šestým Jihoafričanem Louisem Meintjesem, s kterým bude v sobotu na dálku bojovat v časovce.

"Nechal jsem tam všechno, měl jsem trochu potíže s dýcháním. Ale nechci se na to vymlouvat. Myslím, že jedeme skvěle. Závod je hodně rychlý," řekl po čtvrteční etapě.

Quintana byl na Tour v letech 2013 a 2015 celkově druhý. Nyní usiluje o nejlepší výsledek francouzské stáje Arkéa-Samsic ve slavném závodu.

Reklama

Související témata: