Hlavní obsah

Po děsivé nehodě už hvězdný cyklista jednou nohou maká na rotopedu a spřádá plány na návrat

Praha

Sice ještě Chris Froome není po vážné nehodě fit, přesto už maká na svém návratu. Každý den se několik hodin věnuje fyzioterapii a spřádá plány na příští sezonu. „Stanovil jsem si za cíl jet příští rok Tour de France, to je to, co mě pohání kupředu“ prohlásil úspěšný britský cyklista.

Foto: Sport.cz

Chris Froome.

Článek

Chtěl se jen vysmrkat, avšak poryv větru při prohlídce časovky na Critériu du Dauphiné ho strhl a Chris Froome při sjezdu narazil do zdi. Britský cyklista utrpěl zlomeninu stehenní kosti, lokte, krčního obratle a několika žeber. Podle slov jeho kolegů, měl velké štěstí, že nedopadl mnohem hůře.

Od hrůzné nehody už uběhl více jak měsíc a půl a Froome už pilně jednou nohou maká na rotopedu a spřádá plány na návrat. „Jediný cíl, který jsem si stanovil, je dostat se příští rok na Tour de France, to je to, co mě pohání,“ prohlásil Froome na webu cyclingnews.com. „Dělám pokroky každý týden.“

„Chci být ve stejné nebo ještě lepší formě, než jsem byl letos,“ hlásil čtyřnásobný vítěz Tour de France dál. „Každé ráno se tři čtyři hodiny věnuji fyzioterapii, pak si udělám přestávku a poté zase pokračuji,“ líčil dál. Na nehodu si majitel několika medailí z olympijských her a mistrovství světa nepamatuje.

„Jen si vzpomínám na to, co bylo předtím, jak jsme sjížděli a chtěl jsem si vyčistit nos. Pak si až pamatuji, jak jsem ležel na silnici a těch, co kolem mě byli, jsem se ptal, jestli stihnu Tour. Dali mi jasně najevo, abych se vůbec nehýbal a podle toho, jak se tvářili, bylo zřejmé, že na kolo si nějakou dobu nesednu,“ uzavřel vítěz loňského Gira d´Italia.

Reklama

Související témata: