Hlavní obsah

Pogačar přišel na Tour o dalšího pomocníka, kvůli covidu skončil i Bennett

Aktualizováno

Pozitivní test na koronavirus vyřadil z Tour de France už druhého týmového kolegu slovinského lídra závodu Tadeje Pogačara. Covidem se nakazil i novozélandský cyklista George Bennett. Před desátou etapou odstoupil ze stejného důvodu také Australan Luke Durbridge ze stáje BikeExchange-Jayco. Kvůli koronaviru skončila Tour již pro pět jezdců.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Australan Luke Durbridge (druhý zprava) v akci během 7. etapy Tour.

Článek

Koncem minulého týdne odstoupili kvůli pozitivním testům Francouzi Guillaume Martin z Cofidisu, Geoffrey Bouchard z AG2R a Nor Vegard Laengen ze stáje SAE Emirates, v jejímž dresu usiluje Pogačar o třetí triumf na Tour v řadě. V neděli se podrobili testům všichni závodníci s negativním výsledkem.

Testování v pondělním volném dnu však přineslo pozitivní výsledek u Bennetta, 32. muže celkového pořadí, který měl podle týmového lékaře Adriana Rotunna příznaky covidu-19.

Podobně jako Durbridge, který figuroval v průběžném pořadí na 90. místě se ztrátou přes 52 minut na Pogačara.

Loni při dvou nakažených musely stáje z Tour odstoupit, letos organizátoři opatření zmírnili a každý případ ve spolupráci s lékaři a Mezinárodní cyklistickou unií posuzují samostatně.

V závodě pokračuje 161 z původních 176 jezdců.

V reakci na případy nákazy v pelotonu organizátoři podle agentury AFP omezí na žádost několika stájí přístup do paddocku, kde se nacházejí týmové autobusy jezdců. Do tohoto prostoru budou moct jen zaměstnanci týmů, pořadatelé a zástupci Mezinárodní cyklistické unie jako členové jury či antidopingoví komisaři. Novináři a hosté jednotlivých týmů už do paddocku nesmí.

Reklama

Související témata: