Hlavní obsah

Polák Paterski vyhrál úvodní závod cyklistického poháru v Bíteši

Velká Bíteš

Zahajovací závod Českého poháru v silniční cyklistice na trase z Velké Bíteše do Brna a zpět vyhrál Polák Maciej Paterski. V cíli 161 kilometrů dlouhé trati měl náskok 21 sekund před dvojicí jezdců týmu Elkov Author Matějem Zahálkou a Jakubem Otrubou.

Foto: Jan Brychta / Czech Cycling Tour

Ilustrační snímek.

Článek

Ve větrném a chladném počasí ujela pelotonu hned v úvodu osmičlenná skupina a získala před pasivním polem až sedmiminutový náskok. Uprchlíky dostihla 28 km před cílem čtveřice, v níž vedle pozdějších medailistů byl i jeden z hlavních uchazečů o prvenství Josef Černý rovněž z Elkovu. České trio se v závěrečných kilometrech pokoušela častými nástupy setřást polského soupeře, ale neúspěšně. Paterski měl nakonec sám dostatek sil na rozhodující únik.

Sedmidílný Český pohár bude pokračovat 15. dubna závodem Kyjovské Slovácko. Série skončí v září v Židovici a její vítěz si může vybojovat účast na světovém šampionátu v Innsbrucku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články