Hlavní obsah

Proboha! Kudy kam. Nebývalý chaos v pelotonu

Londýn

Úsměvná epizoda! Stačil jeden kruhový objezd a v pelotonu při závodu Kolem Británie na chvíli nastal zmatek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Chaos při cyklistickém závodě Kolem BritánieVideo: sntv

 
Článek

V páté etapě se na jednom z kruhových objezdů nabízelo hned několik alternativ pokračování. Počínání pořadatelů ani ukazatele nebyly zrovna přesvědčivé a řada cyklistů byla zaskočena. Chvíli trvalo, než se vše zase srovnalo a vrátilo do správného směru. Záběry z dronu nabízely pozoruhodný pohled na to, jak cyklisté skoro jako mravenci hledali správný směr.

Něco podobného se v počátku devadesátých let přihodilo při Závodu míru v Berlíně. Peloton se roztrhal, policie, pro niž to tenkrát byla jedna z prvních společných akcí ve znovu spojeném městě, nestačila aktéry usměrňovat, cyklisté byli totálně dezorientovaní, nekoordinovaně po skupinkách jezdili po německé metropoli a později anulovaná etapa se změnila v hledání a nahánění ztracených závodníků.

Úplnou výjimkou nejsou ani epizody, kdy chyba v orientaci toho či onoho cyklistu připravila vítězství. Tentokrát to žádný velký vliv na výsledky nemělo.

Pátou etapu závodu Kolem Británie vyhrál Nizozemec Dylan Groenewegen, třetí se umístil Ital Matteo Trentin, který převzal celkové vedení od dalšího nizozemského cyklisty Mathieu van der Poela.

Reklama

Související témata: