Hlavní obsah

Profesionální cyklisté ve Francii by mohli už brzy trénovat venku

Profesionální cyklisté ve Francii by měli mít od 11. května možnost trénovat i venku. Podle informací deníku L'Equipe jim to v úterý oficiálně umožní vláda. Trénovat budou mít patrně dovoleno pouze samostatně, i tak to pro ně bude znamenat vysvobození po takřka dvou měsících, kdy se mohli kvůli opatřením spojeným s pandemií koronaviru připravovat pouze doma.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

L'Equipe přišel se zprávou jen den poté, co Francouzská cyklistická federace (FFC) volala po tom, aby byla omezení jezdců uvolněna. Soutěže a akce s větším počtem lidí není ve Francii možné pořádat nejméně do poloviny července. FFC se však snaží najít takový formát, který by odpovídal zdravotním restrikcím.

Francie patří mezi nejvíce zasažené země koronavirem. Nemoc covid-19 tam byla potvrzena u 125 tisíc lidí a bilance mrtvých sahá ke 23 tisícům. Předseda vlády Édouard Philippe má podle deníku v úterý informovat o opatřeních spojených s cestovním ruchem, potravinářským průmyslem a právě sportem. Naději na venkovní projížďky živí také amatérští cyklisté.

Elitní závodníci mají podle zemí, kde žijí, výrazně odlišné podmínky. Ve Francii, Itálii a Španělsku je dosud trénink venku zapovězený. Naproti tomu v Belgii, Nizozemsku, ale i Česku, mohou cyklisté na trénink i mimo svůj domov. V Itálii vyhlížejí cyklisté a další sportovci datum 4. května, od kdy vláda povolila při dodržení odstupů venkovní sportovní aktivity.

Reklama

Související témata: