Hlavní obsah

Raboň bude podle tisku jezdit se Štybarem za Quick Step

AMSTERDAM

Novým zaměstnavatelem českého cyklisty Františka Raboně bude tým Omega Pharma-Quik Step, jehož členem je od letoška i dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar. Uvedl to nizozemský list De Telegraaf, samotný cyklista se vzhledem k platné smlouvě ve stáji HTC-Higroad může k novému angažmá vyjádřit nejdříve 1. září.

Foto: Milan Malíček, Právo

Cyklista František Raboň

Článek

Sedmadvacetiletý Raboň už dříve uvedl, že podepsal dvouletý kontrakt v jednom z týmů s licencí WorldTour. Trojnásobný mistr republiky v časovce si musel najít nového zaměstnavatele poté, co tým HTC-Highroad oznámil, že kvůli nedostatku sponzorů po sezóně končí.

Mistr Evropy do 23 let z roku 2005 Raboň změní tým poprvé v kariéře, od roku 2006 působil ve stáji T-Mobile, jejímž nástupcem HTC-Highroad je.

Quick Step, který loni koupil český miliardář Zdeněk Bakala, se od příštího ročníku spojí s další úspěšnou belgickou stájí Omega Pharma. Kromě Štybara se Raboň v novém působišti setká s dosavadními kolegy z HTC-Highroad slovenskými dvojčaty Peterem a Martinem Velitsovými či elitním německým časovkářem Tonym Martinem.

Reklama

Související témata: