Hlavní obsah

Raboň skončil pátý ve čtvrté etapě Kolem Katalánska

EL VENDRELL

Český cyklista František Raboň dojel na pátém místě ve čtvrté etapě závodu Kolem Katalánska, která se po předchozím náročném horském úseku nesla v poklidnějším duchu. Hromadný spurt v závěru 195 kilometrů dlouhé trasy vyhrál Portugalec Manuel Cardoso a připsal si první letošní úspěch, hlavní pozornost ale poutal Španěl Alberto Contador, kterému po odvolání mezinárodní unie UCI znovu hrozí trest za pozitivní dopingový nález na loňské Tour de France.

Foto: Jan Krůta, Právo

František Raboň

Článek

I když rozhodnutí UCI obrátit se na Mezinárodní sportovní arbitráž v Lausanne bylo zveřejněno krátce po startu etapy v La Seu D'Urgell, Contador se o něm prý dozvěděl až po průjezdu cílem. "Byl bych raději, kdyby se žádné odvolání nekonalo, nebo aby to bylo logičtější, ale když to musí být. Naprosto věřím svojí obhajobě i právníkům. Možná alespoň bude moje nevina díky tomuhle odvolání jasnější," citovala agentura Reuters Contadora, který dostal za pozitivní test na clenbuterol roční trest, ale později mu ho španělská federace zrušila. UCI se proti tomu odvolala v poslední možný den.

"Měli (UCI) dost času na to, aby se seznámili se všemi dokumenty a jsem si jistý, že nikdy neviděli tak jasný případ," prohlásil trojnásobný šampion Tour de France, jenž po středečním vítězství v královské etapě vede celkové pořadí Kolem Katalánska. Raboň je na průběžné 141. pozici se ztrátou téměř půl hodiny. Závod skončí v neděli.

Kolem Katalánska, cyklistický závod ProTour - 4. etapa (195 km):
1. Cardoso (Portug.) 4:33:02, 2. Nizzolo (It.), 3. Rojas, 4. Galdos (oba Šp.), 5. Raboň (ČR), 6. Dumoulin (Fr.) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí: 1. Contador (Šp.) 17:38:57, 2. Leipheimer (USA), 3. Scarponi (It.) oba -23, 4. Martin (Ir.), 5. Horner (USA) oba -35, 6. Uran (Kol.) -38, ...141. Raboň -29:44.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.