Hlavní obsah

Rodné město uvítalo olympionika Kulhavého v japonském stylu. Jsem připravený na večírek, říkal

Ústí nad Orlicí

V japonském stylu se neslo dnešní přivítání stříbrného olympionika Jaroslava Kulhavého v jeho rodném Ústí nad Orlicí. V parku Kociánka se sešlo kolem dvou stovek lidí, někteří v kimonech či s japonskými vlaječkami. Symboly země vycházejícího slunce odkazovaly na olympiádu v Tokiu v roce 2020, kde by měl biker získat zlatou medaili, stejně jako před čtyřmi lety v Londýně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ústí nad Orlicí přivítalo místního rodáka Jaroslava Kulhavého (vlevo) po olympijském úspěchu Riu v japonském stylu.

Článek
Fotogalerie

"Už jsem se vyspal, ale v úterý jsem se sotva držel na nohou. Teď už je to super a jsem připravený na večírek," řekl Kulhavý a vysloužil si skandování "Jarda, Jarda, Jarda" za zvuků vuvuzel.

Cyklistu nejdříve pořadatelé posadili na vysokou židli uprostřed pódia a obdarovali jej kimonem s potiskem, kde slibuje získat v Japonsku zlato. Dalším darem byl obraz s jeho portrétem. Starosta Petr Hájek v kimonu a jeho manželka v kostýmu gejši bikerovi darovali samurajský meč katanu. "Ať ti pomůže rozsekat všechny soupeře," popřál Kulhavému Hájek.

Za zvuků písně Hany Zagorové "Mimořádná linka Praha - Tokio" pak část přítomných udělala hada a obešla pódium. S Kulhavým na trakaři v čele se pak průvod lidí vydal na krátkou cestu ulicí do města, poté olympionik rozdával autogramy a debatoval s fanoušky.

Oslavy uspořádalo Ústí i před čtyřmi lety, když Kulhavý získal zlatou medaili na olympiádě v Londýně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články