Hlavní obsah

Slovinský cyklista Roglič odejde po sezoně ze stáje Jumbo-Visma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slovinský cyklista Primož Roglič po sezoně opustí stáj Jumbo-Visma. Trojnásobný vítěz Vuelty to novinářům bez bližších podrobností oznámil před dnešním startem závodu Giro dell'Emilia, který poté potřetí v kariéře ovládl.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Cyklisté Sepp Kuss (uprostřed) Jonas Vingegaard (vlevo) a Primož Roglič. Archivní foto

Článek

„Ano. S jistotou můžu potvrdit, že z týmu odejdu. Ale další detaily včetně toho, kam zamířím, oznámím, až odjedu všechny naplánované závody,“ prohlásil slovinský jezdec, který by měl zakončit sezonu 7. října závodem Kolem Lombardie.

Třiatřicetiletý Roglič jezdí za Jumbo-Visma od roku 2016. V barvách nizozemské stáje v letech 2019, 2020 a 2021 ovládl Vueltu, letos přidal celkový triumf na Giru d'Italia. Na Tour de France vyhrál tři etapy.

Pro třetí vítězství na Giru dell'Emilia si poté Roglič dospurtoval s těsným náskokem před krajanem Tadejem Pogačarem a Britem Simonem Yatesem. Triumfem navázal na předchozí vítězství z let 2019 a 2021.

Čeští jezdci Mathias Vacek ani jeho starší bratr Karel závod nedokončili.

Cyklistický závod Giro dell'Emilia (204 km):
1. Roglič 4:49:44
2. Pogačar (oba Slovin.)
3. S. Yates (Brit.) oba -1
4. Mas (Šp.), 5. Woods (Kan.) oba -4
6. Vlasov (Rus.) -6,
M. Vacek, K. Vacek (oba ČR) oba nedokončili

Reklama

Související témata: