Hlavní obsah

Sáblíková jela cyklistickou časovku u Ostravy. Mimo pořadí dojela šestá

Praha

Mistryně světa v rychlobruslení Martina Sáblíková je v plné přípravě na svou první letní olympiádu v brazilském Riu. Brusle vyměnila za cyklistický speciál, na kterém zvládla už i první závodní test. V sobotu mimo pořadí absolvovala časovku mezinárodního cyklistického závodu Gracia Orlová.

Foto: Sport Invest

Martina Sáblíková trénuje na olympiádu v Riu.

Článek

Na 13,5 kilometru dlouhém úseku z Havířova do Ostravy a zpět by její čas stačil na celkové šesté místo. „Jsem velice spokojená, protože jsem vůbec nevěděla, co od toho mám čekat. Na takové rovině jsem nejela časovku hodně dlouho," svěřovala se po dojezdu trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení. Časovku prolétla za 18,13 minut.

„V této sezóně to je moje první, takový testík. A musím říct, že to na té rovince bylo namáhavé a jsem ráda, že jsem to zvládla pod dvacet minut. Moc jsem v to nevěřila," řekla Sáblíková.

Obrátku projela zase smykem

Že není s kolem ještě tolik sžitá, ukázala na obrátce, kterou projela takřka smykem. „To se mi stává proto, že v tréninku nepoužívám místo zadního kola disk. A když pak sednu na kolo s diskem, tak na to zapomenu a začnu brzdit trochu později. Lehce jsem se lekla, ale pak jsem se začala usmívat, protože se mi to stává docela pravidelně," popisovala 28letá Češka.

Umístění v první desítce ocenil i kouč Petr Novák. „Nemá ještě oproti specialistkám najetých tolik kilometrů. A rovina není zrovna její parketa. Ale ukázala, že umí držet tempo a také cyklistky specialistky její výkon ocenily. Sedmnáct vteřin za prvním místem je velice dobré," líčil Novák.

V neděli cestuje trojnásobná účastnice zimních her Sáblíková na soustředění na Mallorcu. „Budeme tam trénovat každý den s týmem Zdeňka Štybara. Cíl je jediný - zlepšovat se a zlepšovat se až k olympiádě," pověděl Novák.

Vítězkou časovky se stala Belgičanka Anna-Sophia Duycková před Australankou Sharou Gillowovou a Ruskou Olgou Zabelinskou.

Reklama

Související témata: