Hlavní obsah

Sagana vytočil lídr Tour. Seřval ho a ukazoval na něj prstem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně nasupený byl v cíli třetí etapy Tour de France v dánském Sönderborgu slovenský cyklista Peter Sagan. V závěrečném spurtu nakonec obsadil až čtvrté místo a evidentně se mu nelíbilo počínání průběžného lídra závodu Belgičana Wouta van Aerta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih třetí etapy Tour de FranceVideo: sntv

 
Článek

Držitel žlutého trikotu vytlačil Slováka k bariéře a znemožnil mu předjížděcí manévr. Žilinský rodák také ihned po projetí cílem na Belgičana ukázal prstem a co si na něj nejspíš velmi nevybíravě zakřičel.

„Já ale nemůžu posuzovat jeho chování, od toho přece máme jury," řekl Sagan v týmovém autobusu pro Velo News. „Můžete se na to podívat znovu v televizi. Jsem šťastný jsem pořád tady a jsem celý," řekl se zjevnou narážkou na neférové jednání jeho konkurenta.

Otevřeně se ale do obvinění pouštět nechtěl. „Nejsem rozhodně šťastný. Začal jsem sprintovat a stahovat odstup a najednou jsem byl natlačen na bariéru. To je celé," dodal sedminásobný vítěz bodovací soutěže na Tour a trojnásobný mistr světa.

Ani Van Aert nechtěl být moc konkrétní. „Viděl jsem, že se na mě snaží něco pokřikovat, ale kvůli hluku jsem mu nerozuměl. Nebyl jsem si jistý, proč si stěžuje, ani nevím, jak skončil," reagoval Belgičan.

Sagan už byl trochu méně diplomatický, když mluvil v italštině. „Jasně, že se (Van Aert) hnul ke mně. Už tak jsem byl blízko bariéry. Jestli to bylo nebezpečné? Nebylo to nebezpečné, je to ale špatné pro image cyklistiky," cituje Slováka server Cycling News.

Manažer jeho týmu TotalEnergies, Jean-René Bernaudeau, byl sice zklamaný, že Saganovi uniklo etapové vítězství, ale i na nepříjemnosti si dokázal najít pozitivum.

„Je dobré, že je Sagan nespokojený. Když je v této náladě, znamená to, že má své nohy a je ve formě. Štve ho to, protože měl na vítězství," uvedl Bernaudeau.

Studio TOUR 2022. Letošní ročník Staré dámy jsme podrobně rozebrali s Petrem VakočemVideo: Sport.cz

Poslední dánskou etapu nakonec ovládl Nizozemec Dylan Groenewegen, druhý byl Van Aert, třetí pak Dán Jasper Philipsen. Peloton Tour de France má v pondělí volný den a přesouvá se na francouzskou půdu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články