Hlavní obsah

Skotský závodník zemřel ve spánku. Dva dny před smrtí vyhrál šampionát

Ostrovní sport postihla velká tragédie. Skotský cyklistický závodník Rab Wardell zemřel ve spánku. Bylo mu 37 let. Pouhé dva dny před smrtí Wardell vyhrál národní šampionát v olympijské disciplíně cross country. O jeho úmrtí informovala BBC.

Foto: www.rabwardell.com

Skotský cyklista Rab Wardell zemřel dva dny po vítězství na národním šampionátu.

Článek

Wardella postihla v noci zástava srdce a navzdory rychlé pomoci zemřel. "Stále to nedokážu pochopit, odešel ve chvíli , kdy byl naprosto zdravý a šťastný," napsala na twitteru Wardellova partnerka a dvojnásobná olympijská vítězka v dráhové cyklistice Katie Archibaldová.

"Leželi jsme v posteli, když dostal zástavu srdce. Snažila jsem se mu ze všech sil pomoct, i záchranka přijela velmi rychle, jeho srdce se ale zastavilo a moje s ním. Nedokážu tu bolest ani popsat," uvedla osmadvacetiletá britská hvězda, která má na kontě i čtyři tituly z mistrovství světa a 17 zlatých medailí z evropských šampionátů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Rab Wardell (@rabwardell)

Wardell závodil na horských kolech od mládí, ale profesionálem se stal až v tomto roce. "Máme zatím ještě málo informací, ale posíláme všechnu naši lásku rodině," uvedl skotský cyklistický svaz.

Na nedělním šampionátu v Kirroughtree Forest triumfoval Wardell navzdory třem defektům po velké stíhací jízdě. Ještě v pondělí mluvil o svém vítězství ve studiu BBC.

Reklama

Související témata: