Hlavní obsah

Sněží snad pyl, žasl Cink na Vysočině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Snil o stupních vítězů. Doufal, že v domácím prostředí konečně nebude chybět mezi třemi nejlepšími. Vždyť v minulé sezoně patřil mezi elitu a v konečném účtování světového poháru byl třetí. I proto si Ondřej Cink dělal směrem k domácímu závodu seriálu horských kol v Novém Městě na Moravě smělé plány. Jenže všechno je jinak.

Foto: Michal Červený

Biker Ondřej Cink při vítězství v závodě Českého poháru cross country v Touškově.

Článek

Český reprezentant a biker týmu Kross racing bojuje s alergií. „Ve čtvrtek jsem dokonce ani nešel na trať trénovat. Co se odehrávalo ve Vysočina Aréně, to jsem nikdy neviděl. Měl jsem pocit, jako když sněží pyl... Aktuálně je situace v Česku snad nejhorší možná. Snažím se bojovat, ale moc toho nezmůžu," pokrčil rameny jednatřicetiletý závodník.

Cink v minulosti neměl s alergií problémy, proto jej současná tak vykolejila. „Občas, když všechno kvetlo, jsem měl tročku červené oči nebo mi teklo z nosu po tréninku. Ale neměl jsem problém trénovat v intenzitě. Teď je něco takového nemyslitelné. Ve vysokých otáčkách vůbec nemohu fungovat. Bolí mě hlava, dýchání je problematické," posteskl si Cink.

„Nikdy jsem nic podobného nezažil. Byl jsem na vyšetřeních, jestli se mi nevrátil covid nebo se nějak dodatečně nepodepsal na mém zdraví. Ale jde čistě o alergii. Takže mě čekají detailní vyšetření, ale až po závodě na Vysočině. Je to důležité i směrem k příští sezoně, aby se nic podobného už neopakovalo," pokrčil rameny Cink.

V úvodním dějství SP v Brazílii dojel desátý, před týdnem v Albstadtu dojel dvacátý a už bojoval s alergií. „Lékaři mi doporučili léky, ale těžko se určuje konkrétní medikace, když nevíme, na co jsem alergický," říká Cink. I přes všechny problémy nehodlá bitvu na Vysočině vzdát. „Nemocný nejsem, takže pojedu. A budu doufat, že mi tradičně pomohou fantastičtí diváci," vyhlíží Cink nedělní třetí dějství světového poháru.

Reklama

Související témata: