Hlavní obsah

Spravedlnost zvítězí, věří Kreuziger. Jen netuší kdy

Cyklista Roman Kreuziger opětovně vyjádřil víru v dobrý konec kauzy s nesrovnalostmi ve svém biologickém pasu z let 2011 a 2012, kvůli nimž přišel o start na letošní Tour de France. Doufá, že spravedlnost zvítězí a nepotvrdí se tak nařčení z dopingu, ale vůbec netuší, kdy se celá věc může uzavřít.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger.

Článek

"Pokud existuje nějaká spravedlnost, tak věřím, že se všechno dotáhne do správného konce. Na jednu stranu je úleva, že je všechno venku a musí se to řešit, na druhou fakt netuším, jak dlouho může celá věc trvat," uvedl osmadvacetiletý profesionál ze stáje Tinkoff-Saxo na svém webu.

Ačkoli ho mrzí, že kvůli pozastaveným startům ze strany týmu, který k tomuto preventivnímu opatření sáhl ve chvíli, kdy byl celý případ koncem června zveřejněn, nemůže obhajovat loňské páté místo na Tour de France, snáší nepříjemné chvíle relativně dobře. Pomáhá mu k tomu i manželka Michaela a dvouměsíční dcera Viktorka.

"Za dobu, co se ten případ táhne, jsem si zvykl, že nějaký den přicházejí lepší zprávy a jindy zase horší. Když přijde ta dobrá, stojím nohama pevně na zemi, a když ta špatná, zase mě to tolik nedemoralizuje," popsal Kreuziger.

Kdy ale přijde úleva v podobě uzavření případu a návratu do pelotonu, netuší ani náznakem. "Pořád to nějak běží, ale zatím nemám od UCI (Mezinárodní cyklistické unie) žádné další informace," řekl Kreuziger.

Probíhající 101. ročník nejslavnějšího etapového závodu, v němž před rokem dosáhl na nejlepší umístění českého zástupce v historii, sleduje alespoň v televizi. "Na cyklistiku jsem rozhodně nezanevřel. Tour sleduju, s klukama z týmu, co tam jedou, jsem v denním kontaktu. Zrovna včera jsme si psali," podotkl Kreuziger.

Do pátku trénoval v Itálii, nyní má po dohodě s týmem volno, jež tráví v tuzemsku s rodinou. "Do středy bych měl odpočívat a pak se začnu znovu vozit. V neděli odjíždím na týmové soustředění do Itálie na Passo Tonale. Bude tam skupina 12 lidí, k dispozici budeme mít i trenéra, mechanika, maséra, takže se docela těším," nastínil Kreuziger.

Reklama

Související témata: