Hlavní obsah

Štybar dojel v Superprestige až šestý, což je nejhorší výsledek v sezóně

HAMME-ZOGGE

Cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar obsadil v nedělním třetím závodu série Superprestige v belgickém Hamme-Zogge na těžkém rozbahněném terénu šesté místo a zaznamenal nejhorší výsledek v sezoně. Pro vítězství si dojel domácí Sven Nijs před čtveřicí svých krajanů a o bod předstihl Štybara v celkovém hodnocení.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Cyklokrosař Zdeněk Štybar

Článek

Vítěz úvodních dvou dílů Superprestige Štybar nastoupil do dnešního závodu přesto, že nebyl úplně zdravotně v pořádku. Vedoucí muž světového žebříčku si v týdnu během soustředění na Mallorce poranil záda a raději vynechal čtvrteční závod v Nielu.

Na bahně v Hamme-Zogge bojovala o vítězství trojice Belgičanů ve složení Nijs, Klaas Vantornout, Niels Albert, jež se odpoutala od zbytku pole. Nejvíce sil v závěru měl čtyřiatřicetiletý Nijs, jenž setřásl Vantornouta a dojel si pro výhru. Albert byl třetí.

Na dalších místech se seřadili jezdci týmu Fidea Bart Wellens, Rob Peeters, Štybar a Kewin Pauwels. Štybar, jehož nejhoršími výsledky v ročníku dosud byla dvě čtvrtá místa, klesl po třetím dílu Superprestige na druhou pozici s 40 body. Nijs má o bod víc.

Třinácté místo obsadil Petr Dlask, dvacátý byl Martin Zlámalík.

Závod cyklokrosového seriálu Superprestige v Hamme-Zogge (Belgie):
1. Nijs 59:58, 2. Vantornout -4, 3. Albert -40, 4. Wellens -1:10, 5. Peeters (všichni Belg.) -1:26, 6. Štybar -1:37, ...13. Dlask -3:36, 20. Zlámalík -6:22, 21. Šimůnek (všichni ČR) -6:45.
Průběžné pořadí (po 3 z 8 závodů): 1. Nijs 41, 2. Štybar 40, 3. Wellens 33, ...19. Dlask 3.

Reklama

Související témata: