Hlavní obsah

Štybar si dal na oslavu tři hranolky a šel za starostou

HOOGERHEIDE

Žádné juchání do pozdních nočních hodin se u stříbrného cyklokrosaře z mistrovství světa v Hoogerheide Zdeňka Štybara nekonalo. „O půlnoci už jsem ležel v posteli a četl esemesky od známých,“ říkal v pondělí odpoledne.

Článek

Gratulací měl v mobilu spoustu. Z českých sportovců mu psali například cyklisté Kreuziger, Huříková nebo biatlonista Dostál, přišla však i zpráva až z dalekého Kataru. Byli pod ní podepsáni cyklisté belgické stáje Quick Step De Jongh a hvězdný spurtér Boonen, mistr světa a vítěz šesti etap Tour. „De Jongh bydlí v Essenu jako já, dobře se známe. A Boonen je s ním v závodě Kolem Kataru na pokoji, tak se pod tu zprávu podepsali oba,“ prozradil Štybar.

Když po závodě, v němž ho předstihl Belgičan Albert, přišel do svého obytného vozu, byl pořád trochu přešlý. Utěšovala ho přítelkyně Ine. „K titulu jsem měl blíž než loni. Říkal jsem si, co jsem udělal špatně. Ale maximálně jsem po něm mohl vyjet dřív,“ ohlížel se ještě za nedělním bojem.

S fan klubem si dal dvě malá piva

Po dopingové kontrole odešel na party svého týmu Fidea, jehož byl podruhé za sebou nejlepším jezdcem na šampionátu. „Bylo tam asi sedm set lidí, všichni měli velikou radost a gratulovali,“ popsal. Životosprávu ale nijak zvlášť neporušoval. „Naši si dali hranolky, tak jsem si od nich asi tři zobnul. Jak to celý rok nesmím jíst a nejsem na to zvyklý, pak mi z toho bylo akorát blbě. Celý večer a ještě ráno,“ svěřoval se do telefonu.

Když se kolem deváté vrátil do belgického domova v Essenu, šel za členy svého fan klubu. „Měli rezervovanou hospodu, dal jsem si s nimi dvě malá piva. Bylo to moc příjemné, ale byl jsem tak unavený, že jsem musel jít asi po hodině domů,“ líčil vicemistr světa.

Včera večer ho čekala další společenská povinnost. Na počest jeho úspěchu uspořádal audienci starosta Essenu. „Toho si opravdu vážím, když takhle přijmou cizince. Starosta je velký fanda cyklokrosu,“ oznamoval Štybar.

„Tyhle věci mě opravdu těší. I třeba to, jak Belgičani fandí v závodě mistrovství světa Čechovi, když jede Belgie proti všem. To je něco neuvěřitelného,“ dodal cyklokrosař, jehož do konce sezóny čeká ještě šest startů. Ten první hned ve čtvrtek: cyklokros v hale v Hasseltu. „To je spíš taková veliká show pro lidi. Budou tam všichni nejlepší, mohla by to být sranda...“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články