Hlavní obsah

Vakoč bude lídrem v úvodním závodě World Tour v Austrálii

Brusel

Cyklista Petr Vakoč zahájí příští sezónu v Austrálii jako lídr stáje Etixx-QuickStep v závodě Tour Down Under. První podnik World Tour začne 19. ledna.

Foto: Profimedia.cz

Cyklista Petr Vakoč.

Článek

"Chtěl jsem začít závodit brzy, proto jsem se rozhodl jet poprvé Tour Down Under. Trať se mi líbí a mám velkou motivaci. Snad to bude dobrý odrazový můstek k výborné sezóně," uvedl na týmovém webu Vakoč, jenž má za sebou úspěšný rok.

Třiadvacetiletý cyklista vyhrál jednu etapu v závodě Kolem Británie, stal se poprvé mistrem republiky v elitní kategorii, ovládl Czech Cycling Tour, získal bronz na Evropských hrách v Baku a na Giru d'Italia si odbyl premiéru na Grand Tour.

Do Austrálie s ním vyrazí mladá sestava Etixx-QuickStep včetně Itala Davideho Martinelliho, kterého čeká debut ve World Tour. "Petr Vakoč a Carlos Verona si o start řekli, což svědčí o jejich motivaci. Vzhledem k jejich schopnostem a formě to vypadá slibně. Vakoč může v celkovém pořadí bojovat o dobrý výsledek, ale nechceme ho dostat pod tlak, půjdeme postupně. Trať mu svědčí a dostane příležitost být lídrem na velkém závodě," řekl sportovní ředitel Etixx-QuickStep Rik van Slycke.

Reklama

Související témata: