Hlavní obsah

Vakoč skončil v Provence celkově druhý za Voecklerem

Marseille

Cyklista Petr Vakoč obsadil druhé místo v prvním ročníku etapového závodu Kolem Provence. V třídenním podniku skončil druhý o sedm sekund za Francouzem Thomasem Voecklerem.

Foto: Sport.cz

Český cyklista Petr Vakoč (vpředu).

Článek

Celkové pořadí rozhodla hned úvodní etapa, kterou vyhrál právě Voeckler před českým šampionem. Vakoč se dnes pokusil v úniku 25 kilometrů před cílem zaútočit na prvenství v závodě, ale peloton uprchlíky dostihl. Hromadný spurt pro sebe pak rozhodl jeho kolega z týmu Etixx-Quick-Step Kolumbijec Fernando Gaviria.

Belgická stáj slavila triumf i ve středu, kdy byl ve finiši Ital Davide Martinelli před Gaviriou. "Máme dvě etapová vítězství a Petrovo druhé místo celkově. Prvenství mu uniklo o pár sekund, ale nestačil jen na výborného Voecklera. Jsem si jistý, že se vítězství brzy dočká, protože podává velmi vyrovnané výkony," pochválil Vakoče sportovní ředitel Etixx-Quick-Step Brian Holm.

Třiadvacetiletý český jezdec má za sebou další povedené vystoupení. V minulém týdnu obsadil v jiném francouzském podniku Haut Var celkové páté místo a získal bílý trikot pro nejlepšího mladého jezdce.

Cyklistický závod Kolem Provence - konečné pořadí po 3 etapách:
1. Voeckler (Fr.) 13:32:57
2. Vakoč (ČR) -7
3. Calmejane (Fr.)
4. Serry (Belg.)
5. Sörensen (Dán.) všichni -9
6. De Marchi (It.) -12

Reklama

Související témata: