Hlavní obsah

Závod SP bikerek v Novém Městě na Moravě vyhrála suverénně Lecomteová

Závod žen Světového poháru cross country na horských kolech v Novém Městě na Moravě vyhrála po suverénním výkonu Loana Lecomteová. Jednadvacetiletá Francouzka tak navázala na svůj triumf z úvodního podniku seriálu, který se jel před týdnem v německém Albstadtu. Nejlepší z Češek Tereza Tvarůžková dnes skončila na 29. místě.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vítězka závodu v Novém Městě na Moravě Loana Lecomteová z Francie.

Článek

Lecomteová závod ovládla a zvítězila s velkým náskokem 99 sekund před nejrychlejší ženou pátečního short tracku Haley Battenovou z USA. O dalších 12 sekund později dojela do cíle třetí Rebecca McConnellová z Austrálie. Čtvrtá skončila francouzská hvězda Pauline Ferrandová-Prévotová, která v pátek po nepříjemném pádu za závodu odstoupila.

Lecomteová oslavila třetí triumf kariéry v olympijské disciplíně cross country ve SP. Vedle minulého víkendu slavila ve Vysočina Areně už loni, kdy se na novoměstské trati uskutečnily na přelomu září a října v jednom týdnu dva závody. Ten druhý pak vyhrála trojnásobná mistryně světa Ferrandová-Prévotová.

"Dnes to byl hodně těžký závod, ale já jsem se cítila velmi dobře, ještě lépe než minulý víkend v Albstadtu. Postupně jsem zvyšovala svůj náskok a dojela si pro vítězství. Jsem moc šťastná za to, jak to dopadlo," uveda Lecomteová.

Tvarůžkové se podařilo napravit dojem z Albstadtu, kde byla z českého kvarteta naopak nejhorší a obsadila 76. místo. Na Lecomteovou ztratila téměř sedm a půl minuty. Kousek za ní zůstala Jitka Čábelická, která dojela na 34. místě. Karla Štěpánová byla 51. a Jana Czeczinkarová 61.

Prodloužený závodní víkend završí elitní kategorie mužů, v němž bude na startu i česká medailová naděje Ondřej Cink. Vyrazí ze druhé řady, kterou si vybojoval v short tracku. Závod odstartuje v 15:20.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

SP v cross country horských kol v Novém Městě na Moravě (Žďársko):
Ženy elite (22,2 km):
1. Lecomteová (Fr.) 1:25:13
2. Battenová (USA) -1:39
3. McConnellová (Austr.) -1:51
4. Ferrandová-Prévotová (Fr.) -2:10
5. Richardsová (Brit.) -2:27
6. Indergandová (Švýc.) -2:50
29. Tvarůžková -7:26
34. Čábelická -8:36
51. Štěpánová -11:19
61. Czeczinkarová (všechny ČR) -13:02

Reklama

Související témata: