Hlavní obsah

Žijící legenda, pan cyklista a král! Slovenští sportovci včetně Hamšíka velebí Sagana

Praha

Skvělým finišem vypálil rybník dalším favoritům a klasickým spurtérům včetně Marka Cavendishe, kteří si na světovém šampionátu v Kataru dělali zálusk na prvenství. Slovák Peter Sagan jako šestý cyklista v historii obhájil titul mistra světa v silničním závodě s hromadným startem a pochvalná slova se na něj valí ze všech stran. Sagana pochopitelně velebí i osobnosti slovenského sportu.

Foto: Alexandra Panagiotidou, ČTK/AP

Peter Sagan po obhajobě zlata z MS.

Článek

„Peťo, klobouk dolů před Tvým fantastickým výkonem. Jsi velký šampión! Velká gratulace k dalšímu zlatu," napsal na svých oficiálních internetových stránkách Marek Hamšík, opora slovenské fotbalové reprezentace a záložník italské Neapole.

„Petera jsem sledoval během celé sezóny a i teď jsem mu držel palce. V silné konkurenci potvrdil, že je to pan cyklista," prohlásil na adresu šestadvacetiletého rodáka ze Žiliny trenér slovenského fotbalového národního týmu Ján Kozák.

„Neskutečným způsobem se umí orientovat v pelotonu, používá při tom hlavu. To ale samo o sobě na úspěchy nestačí, musíte to mít i v nohách, což je přesně Peterův případ. Dosáhl úspěchu, který je skvělou vizitkou pro něj a reklamou pro celý slovenský sport," pokračoval Kozák.

Sagan, jenž od příštího roku opustí tým Tinkoff a zamíří do stáje Bora-Hansgrohe, nedělním triumfem v Kataru završil svou fantastickou sezónu. Letos totiž ovládl i mistrovství Evropy a kraluje i celkovému hodnocení WorldTour.

„Neuvěřitelné, jednoduše žijící legenda. Může být tento týden pro slovenský sport ještě úspěšnější? Sagan se stal světovým šampiónem a (tenistka) Cibulková vyhrála turnaj v Linci. To je týden!" rozplývá se bývalý slovenský tenista Dominik Hrbatý.

Sagana oslavuje i slovenský alpský lyžař Adam Žampa. „Dvojnásobný světový šampión. Gratuluju Peťo Sagane, jsi král!" uvedl Žampa na Facebooku.

Reklama