Hlavní obsah

Zkrat cyklistické hvězdy Petera Sagana! S paranoiou a opilý napadl policistu

S šokujícím odhalením opileckého zkratu cyklistické superstar Petera Sagana přišel slovenský portál sportnet.sme.sk. Sagan v dubnu v Monaku během dopravní kontroly napadl policistu. Prý měl obavy, že ho chtěli naočkovat proti koronaviru. Dechová zkouška potvrdila, že Sagan měl v krvi velké množství alkoholu.

Foto: skoda-auto.com

Peter Sagan v zeleném dresu pro vedoucího muže bodovací soutěže Tour de France. Ilustrační foto.

Článek

Slovenský portál cituje francouzský deník Nice Matin. Policisté v Monaku zastavili krátce po půlnoci 25. dubna automobil s oběma bratry Saganovými. V Monaku v tu dobu platil přísný zákaz vycházení kvůli epidemii koronaviru. Vůz řídil straší z bratrů Juraj a Peter seděl na sedadle spolujezdce.

Peter po žádosti strážců zákona, aby vystoupil z auta, propadl panice. Prý se „bránil jako bláznivý" a napadl jednoho z policistů. Později svoje chování ospravedlňoval tím, že měl obavy z toho, že ho chtějí naočkovat proti covidu. Ten prodělal zhruba dva měsíce před incidentem a lékaři mu očkování doporučili až s větším odstupem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený juraj (@jurajsagan)

Policisté Sagana zadrželi. Ten se v cele za své jednání, za které mohla nadměrná konzumace alkoholu, na kterou není cyklista zvyklý, omluvil a po zaplacení pokuty 5 100 eur (necelých 130 tisíc korun) byl propuštěn. Zraněnému policistovi ještě musel zaplatit odškodné.

Sagan se k situaci vyjádřil skrz svůj facebookový profil. „Chtěl bych se vám touto cestou co nejsrdečněji omluvit, Byla to ošklivá zkušenost, která mě donutila hluboce přemýšlet a vyvodit z ní cenné závěry. Za tento incident, který se již nebude opakovat, se upřímně omlouvám," napsal svým fanouškům.

Reklama

Související témata: