Hlavní obsah

Zraněný Van der Poel nepojede o pátý titul mistra světa v cyklokrosu

Cyklokrosové mistrovství světa se bude muset na konci ledna v USA obejít bez největší hvězdy Mathieua van der Poela. Hvězdný nizozemský univerzál si po obnovení zranění zad z minulého týdne dopřeje delší pauzu, proto ve středu start na šampionátu vzdal. Původně přerušenou cyklokrosovou sezonu člen silničního tým Alpecin-Fenix ukončil.

Foto: Sport.cz

Nizozemec Mathieu van der Poel.

Článek

Mistr světa v terénu z let 2021, 2020, 2019 a 2015 se po náročném roce na silnici a na horských kolech zapojil do cyklokrosové sezony až 26. prosince. Při debutu dojel druhý za belgickým rivalem Woutem van Aertem v závodě Světového poháru v Dendermonde.

O den později už musel odstoupit ze Superprestige v Heusden-Zolderu kvůli bolestem zad, jež ho trápily velkou část minulé sezony. "Bohužel kvůli zádům jsem od Tour de France nedosáhl potřebné úrovně. Potřebuju se problémů zbavit," uvedl brzy sedmadvacetiletý cyklista v prohlášení své silniční stáje Alpecin-Fenix.

Jediným lékem se pro něj ukazuje delší pauza. "Bylo by proto hloupé to teď přerušovat. I když jsem strašně zklamaný, že v Americe nemůžu obhajovat duhový dres," dodal Van der Poel. O jeho nástupci na trůnu se rozhodne 30. ledna ve městě Fayetteville.

Reklama

Související témata: