Hlavní obsah

Covid v týmu. eEriness má před vstupem do MČR v CS:GO velký problém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno/Praha

Velká komplikace. Esportová organizace eEriness Marvo musí před čtvrtečním vstupem do českého mistrovství v CS:GO narychlo udělat změnu v sestavě. Jeden z hráčů měl totiž pozitivní test na koronavirus. Pořadatelé šampionátu umožnili na soupisku dopsat náhradníka.

Foto: @DOCKSTAR, Facebook

Český hráč CS:GO Dominik „DOCKSTAR“ Putirka na archivní fotografii.

Článek

eEriness do večerního zápasu proti Sinners (20:00) nastoupí bez Dominika „DOCKSTAR" Putirky. Devatenáctiletý český plejer byl před úvodním duelem turnaje pozitivně testován na covid.

Podle portálu Playzone to byl pro eEriness problém o to větší, že tým neměl pro MČR na soupisce zapsaného trenéra ani náhradníka.

Po dohodě s pořadateli se ale nepříjemnost podařila vyřešit. Putirku by měl v sestavě nahradit narychlo povolaný slovenský plejer Dominik „NIO" Maxian. Někdejší plejer eSuby nebo Dark Tigers u eEriness krátce působil v roce 2017.

S tuzemským šampionátem má mnoho zkušeností. Na MČR se představil celkem třikrát, s eSubou na něm vybojoval dokonce bronz.

I tak bude pro eEriness absence jednoho z pevných článků sestavy velkou komplikací. Přestože je Maxian zkušeným a kvalitním plejerem, týmová souhra české organizace náhlou změnou v sestavě pravděpodobně utrpí.

Reklama