Hlavní obsah

Cryptova propouští dalšího hráče. Chce být mezi špičkou domácí scény

PLAYzone

Pro některé týmy už letní pauza započala, první změny dokonce přichází. Už na konci června se Cryptova takto rozloučila s jedním hráčem, ale v rámci dalších změn přichází také odchod druhý. Končí Lukáš „luko“ Hrabčík. Nové posily jsou ale neznámé.

Foto: cryptova

CS:GO tým organizace Cryptova.

Článek

Cryptova letos nezažívá vůbec špatný rok. Nechyběla na většině důležitých domácích soutěžích, po kvalifikaci do Sazka eLEAGUE zde dokonce uhrála remízu proti Sinners. Tým zažil postup také na MČR Tipsport CS:GO Online a dostal se také na mezinárodní podnik CEE Champions. Forma se posouvala kupředu, ale tempo zřejmě nebylo dostatečné. Již před dvěma týdny tak oznámil někdejší mistr ČR Peter „jaro" Rauch, že organizace s ním neprodloužila spolupráci.

„S koncem června nastává i konec hráčských smluv. Naše CS:GO sekce prodělala za poslední půl rok velký progres a v mnohém nás velmi mile překvapila. Při nastavování cílů pro další polovinu roku a s výhledem do další budoucnosti jsme byli zase o něco ambicióznější, a v rámci toho jsme samozřejmě řešili i jednotlivé hráče. Jarovi končí smlouva a po dlouhých debatách, jak by náš tým měl dále vypadat, jsme se rozhodli, že na pozici Jara uděláme změnu. Proto jsme mu už novou smlouvu nenabídli," vyjádřil se tehdy k situaci CEO Cryptovy Michael Blažík.

Šéf organizace doplnil také následující: „Nyní se chceme posunout zase o kus výše a i proto chystáme ještě další změny, které nás k naplnění těchto cílů mají zas o něco přiblížit." Právě další zásah do sestavy byl oznámen ve středu večer. Kromě jara se s týmem loučí i Lukáš „luko" Hrabčík. Oba hráči se v minulosti potkali v celé řadě domácích týmů a společně získali i zmíněný titul mistrů České republiky v roce 2018 v barvách eXtatus.

Aktuální sestava Cryptovy je tedy tříčlenná, nové posily jsou zatím neznámé. Na trhu se však nabízí několik hráčů. Po oznámení druhého odchodu se tak dá odhadovat, že vedení organizace již má představu o budoucnosti. Ta je ale zatím neznámá, a tak fanoušci musí být trpěliví. „Výhledově chceme být určitě TOP3 na CZ/SK scéně, jdeme však postupně," řekl v červnu CEO Cryptovy. Koho za tímto cílem jeho tým naverbuje?

Reklama

Související témata: