Hlavní obsah

Druhým finalistou MČR v CS:GO je organizace Enterprise

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno/Praha

Bylo to nakonec velké drama. Ačkoliv se zdálo, že druhé sobotní semifinále MČR v CS:GO mezi Enterprise a eSubou bude mít jednoznačný průběh, nakonec z toho byla tuhá bitva o každý bod. Finále po dvojitém dramatu vystříleli plejeři Enterprise, kteří zvítězili 2:1 na mapy. Ti se v nedělním finále utkají o titul s obhájci Sinners. eSubu čeká boj o bronz proti Dynamu Eclot.

Foto: @playzone.cz

Mistrovství ČR v počítačových hrách. Archivní foto

Článek

Do druhého semifinále letošního MČR vstoupili hráči Enterprise skvěle. V úvodních dvanácti kolech na mapě Overpass dovolili eSubě pouze dva body.

A jejich absolutní dominance v úvodním dějství pokračovala. Enterprise nakonec Overpass ovládli poměrem 16:4.

Enterprise pokračovali ve skvělé hře i na mapě Nuke. V sedmé hře podržel šance eSuby Martin „Pechyn" Pechoušek, který zvládl s položenou bombou situaci 1v3. To mohlo Modrou krev nakopnout.

Strany se měnily za stavu 11:4 pro Enterprise. Před slovenskou organizací byl poslední úkol, dotáhnout celé utkání do vítězného konce. eSuba se ale nehodlala vzdát zadarmo.

Modrá krev stáhla na 6:11, další bod ale přidala slovenská organizace. Jakmile Enterprise provedli plný nákup, karta se znovu otočila. Za stavu 13:6 pro Enterprise mířilo utkání do svého závěru.

eSuba ale několika body v řadě duel zdramatizovala. Brněnské výstaviště domácí hráče mohutně povzbuzovalo, stejně jako Lukáš „luko" Hrabčík, který hecoval spoluhráče i tribuny.

Vyplatilo se. eSuba srovnala na 13:13. Následovaly tři body a obrat byl dokonán. Stav na mapy 1:1 poslal utkání na rozhodující mapu Ancient.

Na Decideru eSuba prohrávala 0:2, když se dostala k plnému nákupu. Ničemu to ale nepomohlo, Enterprise brzy vypracovali pohodlný náskok 5:0. Oddechový čas eSubě pomohl a ta si tak v rozhodujícím dějství připsala první bod. Jenže to bylo na nějakou dobu vše.

Enterprise šli sice do trháku, ale eSuba se začala zvedat a hrozba comebacku, jaký předvedla Modrá krev na předchozí mapě visela ve vzduchu. Dramatická koncovka šla ale nakonec za Enterprise, kteří po výhře 16:11 postoupili do nedělního finále proti Sinners.

Mistrovství ČR v počítačových hrách (Brno)
Semifinále
Enterprise - eSuba 2:1 (16:4, 13:16, 16:11)

Reklama