Hlavní obsah

eFotbalistou roku se stal plzeňský T9Laky, těsně porazil Serona ze Sampi

Králem virtuálních hřišť je T9Laky. Fotbalová asociace České republiky v rámci prestižní ankety Fotbalista roku vyhlásila nejlepšího tuzemského plejera na poli esportu. eFotbalistou roku v rámci projektu eRepre byl během úterního přenosu před kamerami ČT Sport vyhlášen Lukáš „T9Laky“ Pour z Viktorie Plzeň esport, který těsně porazil Dominika „Serona“ Čermáka z týmu Sampi.

Foto: Jan Tauber

Vítězem prvního ročníku ankety eFotbalista roku se stal plzeňský Lukáš „T9Laky“ Pour.

Článek

Pour v uplynulé sezoně nedominoval české scéně tak, jako tomu bylo v předchozích letech. I proto byl boj o první příčku v anketě mezi Pourem a Čermákem velice vyrovnaný. Seron, který v loňském ročníku ovládl nejen prestižní COOL ligu, byl podle organizátorů dlouho ve vedení.

Seron s přehledem vyhrál ve skupině hlasujících z řad zástupců médií. Historicky prvním eFotbalistou roku se ale nakonec stal T9Laky, který si během několika let na esportové scéně vybudoval přeci jen o něco zvučnější jméno.

O vítězi rozhodlo 45 hlasujících, mezi kterými byli zástupci hráčů jednotlivých FIFA týmů, manažeři, zástupci herních i masových médií, organizátoři turnajů, fanoušci, osobnosti, ale i fotbalisté české reprezentace Patrik Schick a Jakub Jankto.

Přestože T9Laky nebyl na české scéně výsledkově dominantní tolik jako v předešlé verzi hry, rok se mu podařilo odstartovat na výbornou vítězstvím Viktorie Plzeň v prvním ročníku e:LIGY. Stabilními výkony se po celý rok umisťoval na předních příčkách turnajů a byl také českou jedničkou v rámci světového žebříčku Global Series.

„Je to úžasný pocit vyhrát historicky první ročník eFotbalisty roku. Chtěl bych poděkovat každému, kdo pro mě hlasoval. Jsem rád, že se zavedla tato anketa, protože je to další posun pro nás hráče a hlavně i pro samotný FIFA esport v ČR. Je pro mě čest být oceněn mezi hráči, na které jsem koukal jen na stadionu nebo v TV. Trofej je parádní a dost velká a těžká." řekl po vyhlášení Lukáš „T9Laky" Pour.

Konečné pořadí ankety eFotbalista roku 2020:
1. T9Laky (FC Viktoria Plzeň esport) 153 bodů
2. Seron (team Sampi) 133 bodů
3. DRMi10 (SK Slavia Praha esports) 41 bodů
4. RIIJK (Entropiq team) 25 bodů
5. Emerickson (AC Sparta Praha eSports) 24 bodů
6. Marioooso (AC Sparta Praha eSports) 16 bodů
7. M4tk05 (Bohemians Praha 1905 esports) 2 body
8. Caster (AC Sparta Praha eSports) 1 bod

Reklama

Související témata: