Hlavní obsah

Historicky prvními šampiony Prague Champs jsou hráči Entropiqu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská esportová organizace Entropiq ovládla historicky první ročník českého League of Legends turnaje Prague Champs. Česká jednička v nedělním finále před zaplněným hledištěm pražského 02 universa zdolala Dynamo Eclot 3:1 na mapy.

Foto: Repro twitch.tv/xnapycz

Entropiq ovládli historicky první ročník turnaje Prague Champs v League of Legends.

Článek
Fotogalerie

Entropiq si pro historicky první titul nového českého offline turnaje, do nějž se v kvalifikačních fázích zapojilo na sto týmů českého LoL, došli přes sobotní semifinálovou výhru 3:1 nad eSubou.

V nedělním finále pak černo-zelení narazili na Dynamo Eclot. Po úvodních dvou mapách to bylo 1:1 a vypadalo to na vyrovnanou bitvu, jenže Entropiq ve zbytku utkání přitlačil na pilu a potvrdil roli nejlepšího českého LoL týmu.

Pohár pro vítěze Prague Champs nakonec hráči pražského klubu zvedli nad hlavu po výhře v poměru 3:1. „Děkujeme všem fanouškům. Hrát před zaplněnou arénou bylo něco neuvěřitelnýho. Hrozně jsem si to užil," řekl bezprostředně po výhře v rozhovoru před publikem Duc Anh „Eren" Nguyen.

To v týmu pardubického celku zavládlo zklamání. „Z naší strany to byl dobrý výkon, ale měli jsme na víc. Cítil jsem z kluků trošku nervozitu z velké stage. Jakmile jsme začali být v tom utkání pozadu, tak už jsem cítil, že to není ideální," posteskl si po prohře kouč Dynama.

Entropiq si krom poháru pro vítěze odvezou domů také největší část z celkového prize poolu 200 000 korun.

Akce pokračuje závěrečným showmatchem, ve kterém Entropiq v prestižním souboji vyzve známý francouzský celek Gamers Origin.

League of Legends Prague Champs (Praha)
semifinále
Dynamo Eclot - Sinners 3:1
Entropiq - eSuba 3:1
finále
Dynamo Eclot - Entropiq 1:3
17:00 showmatch vítěz Prague Champs (Entropiq) - Gamers Origin (BO5)

Reklama

Související témata: