Hlavní obsah

Jarla podruhé vyhrál české mistrovství v Hearthstone

Praha

Česko má staronového šampiona v karetní hře Hearthstone. Turnaj v rámci Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách ovládl jeden z favoritů Jaromír „Jarla“ Vyskočil. Esportový plejer organizace 00 Nation zopakoval triumf z roku 2018. Vyskočil ve finále, které se hrálo online, porazil poměrem 3:1 Michala „JoŽo“ Jozefka.

Foto: Sport.cz

Jaromír Vyskočil alias Jarla s trofejí pro vítěze MČR. Archivní foto

Článek

Hearthstonovým turnajem odstartoval listopadový tuzemský šampionát v počítačových hrách. Jarla patřil k největším favoritům na zisk trofeje a soutěží projel doslova jako nůž máslem. Ovládl všechny skupinové zápasy a suverénně si vedl i ve vyřazovací fázi.

Vyskočil ve finále zdolal Jozefka, který se mohl stát vůbec prvním slovenským vítězem turnaje. Bronz pro sebe urval mladý hráč Jan „BlizzconJan" Smutný. Tomu je sice pouhých 14 let, ale už několik roků patří mezi nejznámější české tváře Hearthstone.

Posledním semifinalistou se stal Jiří „Naruto" Klíma. Obhájce titulu Petr „En1gma" Balcar se s turnajem rozloučil ve druhé skupinové fázi poté, co nestačil na oba budoucí finalisty.

MČR pokračuje LoLkem

Mistrovství ČR v počítačových hrách pokračuje o nadcházejícím víkendu turnajem nejlepších českých týmů ve hře League of Legends (zkráceně LoL).

Největším favoritem je eSuba, kterou budou chtít v boji o titul vyzvat hráči Sinners. Všechny důležité zápasy budou k vidění na Twitch kanále PLAYzoneCZ, facebookovém profilu Prima COOL a na HbbTV televizních stanic Prima.

Reklama

Související témata: