Hlavní obsah

Katastrofální vstup do turnaje. Česká jednička zažila extrémně smolný den

Den pod psa. Tak by se dal nazvat středeční vstup do turnaje BLAST Rising v podání české jedničky ve hře Counter-Strike: Global Offensive Sinners. Hříšníci v úvodním duelu podniku o 30 000 dolarů (přibližně 600 000 korun) změřili síly s maďarským celkem Budapest Five. Obejít se ale museli bez dvou členů základní sestavy, na vině byly problémy technického charakteru. Ani tím to ale neskončilo a koncovka zápasu si pro Sinners připravila další pohromu.

Foto: @sinnersesports, Facebook

Sebastian „beastik“ Daňo z organizace SINNERS - archivní foto

Článek

Zní to až neuvěřitelně, ale aktualizace operačního systému Windows nepustila do zápasu s maďarským celkem Budapest Five Jindřicha „Zedko" Chybu a Adama „Neofrag" Zouhara.

Na soupisce je tak museli nahradit plejeři Maksim „t0rick" Zaikin a Tomáš „Tomkeejs" Tomka. Přestože se jedná o jinak vynikající střelce, na sehranosti to bylo znát a v improvizovaném složení Sinners rozhodně favoritem nebyli.

První mapu Dust2 prohráli 9:16. V druhém dějství ale Hříšnici zabrali a na Vertigu připsali výhru 16:12. Rozhodovalo se na Mirage.

Sinners na třetí mapě předvedli vyrovnanou partii a v závěru dotahovali náskok Maďarů. V rozhodující chvíli ale přišla další pohroma, když nejzkušenějšího střelce Tomáše „oskar" Šťastného zradilo připojení a osudu utkání bylo rozhodnuto.

Sinners tak budou muset zabojovat ve spodní části pavouka. V něm se utkají s poraženým celkem z dvojice NAVI Junior a DBL Poney. Cesta do další fáze i přes úvodní nezdar zůstává otevřená.

Reklama

Související témata: