Hlavní obsah

Kdo se stane králem amerického fotbalu ve virtuálním světě? Chystá se bitva velkých rivalů

Praha

Rivalita ze skutečného hřiště se přesunula i do virtuálního světa. V semifinále prvního ročníku Paddock eligy amerického fotbalu se střetnou Prague Lions s Ostravou Steelers, tedy poslední dva finalisté reálné soutěže. „Na play-off se těším, ale za mě jsou Steelers soupeř jako každý jiný," nepřipouští si výjimečnost utkání jeden z úřadujících mistrů Lukáš Růžek, nejužitečnější hráč Paddock Czech Bowlu 2019.

Foto: ČAAF

Liga amerického fotbalu čeká kvůli pandemii koronaviru na start, bojuje se zatím alespoň na herních konzolích.

Článek

Přestože se sezona Paddock ligy amerického fotbalu rozeběhne kvůli koronavirové krizi až v polovině srpna, elitní české kluby už se chystají na play-off. Zatím ale jen na herní konzoli. Deset týmů amerického fotbalu si totiž nouzový stav vyplnilo účastí v premiérovém ročníku hry Madden NFL.

A stejně jako loni na hřišti, tak letos na playstationu, zatím Steelers i Lions září. V základní části, kde se každý zápas hrál na tři samostatné duely, ve kterých se tři hráči z jednoho týmu střetli s trojicí hráčů soupeře, si shodně připsaly čtyři výhry a jednu porážku. Ta přišla v obou případech v duelu s týmem Přerov Mammoths. Právě tento celek tvoří s Ústím nad Labem Blades druhou semifinálovou dvojici.

„Nemyslím si ale, že jsou díky tomu Mammoths favorité. Na této úrovni, kdy nikdo z nás není esport hráčem a každou chvíli se člověk umáčkne, se může stát cokoliv," uvedl Růžek, defenzivní back Lions. „Určitě jsme ve větší psychické pohodě, ale nechceme nic podcenit," naznačil ale ambice přerovský Radim Dohnal, ofenzivní koordinátor Mammoths. „Vstupujeme do play-off se vším respektem, protože každý zápas je jiný a stát se může cokoliv. Každopádně vyhrát titul je náš cíl," doplnil Dohnal.

Celé play-off se odehraje 30. května v profesionálním studiu herní společnosti Grunex. A bude velkolepé. Chybět nebude studio s komentátorem a online přenos na webu televize.

Právě proto by mohli mít menší výhodu ostravští Steelers. Jejich obránce Daniel Bria už má totiž za sebou několik esport turnajů ve hře FIFA, tedy v klasickém fotbale, a má ve sbírce úspěchů dokonce i republikový titul. „Pro kluky, kteří nejsou zvyklí na to, že na ně míří kamery, to určitě nebude lehké. Jsem zvědavý, jak se s tím poperou," usmívá se Bria.

Dokáže dotáhnout Ostravu k titulu? Nebo se budou radovat dosud neporažení Mammoths? Pražští Lions naopak touží získat unikátní double? Nové šampiony poznají fanoušci 30. května.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články