Hlavní obsah

Kongres nezakázal americké armádě provádět nábor rekrutů na platformě Twitch

Washington/Praha

Bylo to velké téma herní komunity posledních dní. Americká armáda skrze esportové aktivity a populární streamovací platformu Twitch láká nové rekruty do svých řad už několik let. Agresivní kampaně vojáků se ale stupňují. Kritici se tomu proto v nedávné době snažili zabránit, leč neúspěšně. Americký Kongres nábor vojáků na Twitchi posvětil.

Foto: Sport.cz

Členové esportového týmu americké armády se zůčastní turnaje ve hře CS: GO.

Článek

Zabránit kontroverznímu náboru skrze esporty a twitcherový účet americké armády se snažila americká politička a aktivistka Alexandria Ocasio-Cortezová. Demokratická kongresmanka argumentovala tím, že provádět nábor na platformě, kterou využívají převážně mladí lidé a děti, je neetické.

„Válka není hra. To, že se ke kontroverzním praktikám odmítlo přidat americké námořnictvo, by mělo být jasným signálem pro ostatní složky armády, aby od této činnosti ustoupily," napsala nedávno Ocasio-Cortezová na Twitter.

Její snaha o změnu zákona ale Sněmovnou reprezentantů neprošla a americké vojenské síly mohou nadále streamovací platformu Twitch k lákaní nových rekrutů využívat. Rozhodlo o tom hlasování v Kongresu koncem minulého týdne. Na stranu Ocasio-Cortezové se postavila jen část Demokratické strany.

Kolik nových kolegů se americkým vojákům podaří přes videohry získat mezi sebe? Vůbec nejde o zanedbatelná čísla. Podle portálu Military.com v minulém roce v souvislosti s esportem přibylo v americké armádě 3 500 lidí. Trend má navíc značně stoupající tendenci, v tom letošním se přes esportové nábory a Twitch do armády přihlásilo 13 000 plejerů.

Kritikům nejvíce vadí agresivní způsob kampaně. Armáda nedávno začala divákům na Twitchi například slibovat možnost výhry nového ovladače ke konzoli Xbox. Odkaz ale místo k soutěži vedl k náborovému formuláři.

Reklama

Související témata:
Rekruti