Hlavní obsah

Na MČR v počítačových hrách se bude soutěžit i v League of Legends

Praha

Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách zařazuje další herní titul. Medailová sada pro nejlepší tuzemské plejery se rozdá i v populární hře žánru MOBA League of Legends. Do listopadového finále Guseppe MČR v League of Legends 2021 se probojuje osm nejlepších týmů z Česka a Slovenska, které si rozdělí štědrou finanční odměnu. Prvního účastníka hlavní fáze budou diváci znát už 13. června.

Foto: @playzone.cz

Mistrovství ČR v počítačových hrách v minulosti nalákalo tisícovky fanoušků. Archivní foto

Článek

Populární LoL se do programu mistrovství vrací po dvou letech. Prvního účastníka budou fanoušci znát už 13. června, kdy proběhne finále úvodního podniku kvalifikační tour.

„Velmi mě těší, že můžeme oznámit návrat hry League of Legends, která dlouhodobě patří mezi pilíře seriálu Vodafone MČR v počítačových hrách," říká Tomáš Mikula, hlavní organizátor turnaje ze společnosti Playzone.

V minulosti se na českém šampionátu v LoL představilo několik dnes již světových hvězd této hry. V roce 2017 například zvítězil Marek „Humanoid" Brázda, který je aktuálním evropským šampionem.

MČR v počítačových hrách. Archivní foto

Velké finále MČR se odehraje v listopadu a celý turnaj proběhne online. Fanoušci esportu se mohou těšit na vysílání na Twitch kanále PLAYzoneCZ, na facebookových stránkách Prima COOL a také v aplikaci HbbTV televizních stanic Prima.

League of Legends patří mezi nejhranější esportové tituly na světě. Ve hře proti sobě nastupují dva pětičlenné celky, které se v aréně snaží pomocí týmové koordinace a strategie zničit soupeřovu hlavní budovu, takzvaný Nexus. Každý hráč ovládá jednoho šampiona a pro úspěch musí precizně plnit své úkoly.

Harmonogram Guseppe MČR v League of Legends
Termín Soutěží
12. 6. a 13. 6. 2021 1. Guseppe MČR Tour
14. 8. a 15. 8. 2021 2. Guseppe MČR Tour
23. 10 a 24. 10. 2021 3. Guseppe MČR Tour
Listopad 2021 Guseppe MČR v League of Legends

Reklama