Hlavní obsah

O víkendu vyvrcholí MČR v počítačových hrách. Kdo získá titul v CS:GO?

Praha

Tuzemský šampionát v herním titulu Counter-Strike: Global Offensive klepe na dveře. Skupinovými zápasy odstartuje ve středu nejsledovanější esportová událost v Česku. O titul v CS:GO se v Brně utká osm celků. Pět organizací z Česka a tři zástupci ze Slovenska. Obhájí titul liberečtí Sinners? Nebo se fanoušci domácího CS:GO dočkají jiného vítěze? Kdo patří mezi největší favority?

Foto: @playzone.cz

Předloňské Mistrovství ČR v počítačových hrách přilákalo na brněnské výstaviště tisícovky fanoušků.

Článek

Osm celků letošního mistrovství je rozděleno do dvou skupin. Nejlepší dva týmy z obou skupin postoupí do víkendového semifinále. Do něj vede cesta přes minimálně dvě výhry v základní části.

Z úvodních duelů se vítězové utkají o přímý postup, poražení na sebe narazí v duelu o vyřazení a celky, které prohrají zápas vítězů, se utkají s vítězi duelu poražených v decider zápasech.

Foto: @playzone.cz

SINNERS s pohárem pro mistra Česka v CS:GO ročníku 2020. Archivní foto

Vše odstartuje už ve středu duely skupiny A. Od 17:00 nastoupí eSuba proti Glore, následovat bude souboj Dynama s Entropiq Prague. Ve čtvrtek přijde na řadu skupina B. Začnou Enterprise proti Sampi, následovat bude duel Sinners proti eRiness Marvo.

Největším favoritem budou Sinners

Nejžhavějšími kandidáty na zisk cenné trofeje jsou liberečtí Sinners. Ti po příchodu hvězdného Tomáše „oskar" Šťastného prožili sezonu snů.

Dostali se v žebříčku mezi 20 nejlepších týmů světa. Zahráli si prestižní ESL Pro League a získali několik triumfů na B-Tier turnajích. Ovládli také tuzemskou eLeague. O parádní formu ale v závěru roku přišli. Postup na Major jim těsně unikl a na nedávném V4 nepostoupili ze skupiny.

Skvělou formou v závěru roku se naopak prezentuje druhý největší adept na titul Enterprise ze Slovenska. Ti ovládli tuzemskou COOL ligu, na eLeague skončili druzí společně s Entropiq Prague a na nedávném V4 připsali cenný skalp Movistar Riders, účastníků Majoru.

Třetím favoritem bude česká sestava Entropiq Prague. Michal "leckr" Kadlíček a spol. loni ve finále potrápili Sinners. V poslední době se ovšem také spíše hledají. Zopakovat loňský postup do finále by pro ně byl určitě úspěch.

Čtveřici favoritů uzavírá eSuba. Ta v říjnu ovládla mistrovství Slovenska. Dlouhodobě patří mezi českou špičku a v eLeague obsadila třetí příčku.

Mistr Česka v CS:GO bude znám už v neděli 28. listopadu. Web Sport.cz nabídne z největší české esportové události podrobné zpravodajství.

MČR v počítačových hrách 24. 11. - 28. 11. (Brno)
Skupina A
eSuba
Glore
Dynamo Eclot
Entropiq Prague
Skupina B
ENTERPRISE
Sampi.Tipsport
SINNERS
eEriness Marvo

Reklama