Hlavní obsah

Paráda! Entropiq jsou výhru od postupu do další fáze Majoru

Stockholm/Praha

Postup je blízko! Druhým hracím dnem pokračuje ve středu slavný Major v CS:GO. Česká organizace Entropiq v 1. úterním kole podlehla německému celku BIG 13:16, v podvečerním duelu ale deklasovala Astralis 16:6. V kole třetím přímo v dějišti šampionátu ve Stockholmu Alexej „NickelBack“ Trofimov a spol. nastoupili proti Španělům z Movistar Riders na mapě Mirage a byla z toho výhra 16:12. Se skóre 2:1 na zápasy teď má ruská sestava Entropiqu velkou šanci na postup do fáze Legends, stačí zvládnout jeden ze dvou zbývajících duelů.

Foto: Entropiq

Tým Entropiq. Ilustrační foto

Článek

Entropiq začali za CT stranu a do utkání vstoupili defusem. Hned v následující hře zazářil Viktor „Lack1" Boldyrev a černo-zelení se nadechli k bodovému úprku. Než se Riders dostali k prvnímu pořádnému nákupu, bylo to 0:4 z jejich pohledu.

Španělé začali dotahovat, v šesté hře Entropiq vzdali situaci 3v5 a pošetřili zbraně do další hry. Vyplatilo se, černo-zelení dobře drželi pozice na mapě a hráči Movistars se s plantem dostávali do časového presu.

Zejména Boldyrev a Igor „Forester" Bezotecheskij předváděli parádní výkony. Situace s nedostatkem času se opakovala také v 10. kole a Španělé prohráli, když nestihli plantnout ani odhalit pozici posledního střelce Entropiqu, bylo to 8:2 pro ruskou sestavu.

Pak už se Trofimov a spol. dostali do problémů s financemi a začala stíhací jízda Movistaru. Ti se do poločasu zápasu stihli vrátit do hry několika body v řadě a parádním představením Davida „dav1g" Bermuda. Strany se měnily za stavu 9:6 z pohledu Entropiqu.

Pistolky za T stranu černo-zelení prohráli, stejně jako další kolo bez nákupu. Jenže po méně výrazné prostřední fázi se střelci Entropiqu začali pomalu zvedat, stejně jako výkony Kravčenka, 11:8 pro Entropiq.

To stejné ovšem platilo i o hráčích Movistaru a za stavu 11:11 se začalo schylovat k dramatickému závěru duelu. Následující kolo Entropiq získali a vzali poslední timeout k vyladění strategie do koncovky.

Ta nakonec vyšla na jedničku. Ve 26. hře předvedli Entropiq parádní hru s molotovem, kdy si připravili pozici pro postup a následný úspěšný plant jim dal vedení 14:12. Podobná akce se opakovala i v další hře a černo-zelení měli tři matchpointy. Využili hned první a po výhře 16:12 jsou hodně blízko postupu do fáze Legends.

PGL Major Stockholm 2021
New Challengers Stage
3. kolo
Entropiq-Movistar Riders 16:12 (Mirage)
Nejlepší střelci utkání:
Entropiq: Vladislav „Krad“ Kravčenko +10
Movistar Riders: Alejandro 'alex' Masanet +6

Reklama

Související témata: