Hlavní obsah

Sinners si zahrají o titul na MČR v CS:GO

Brno/Praha

Žádné překvapení. Hráči liberecké esportové organizace Sinners jsou prvními finalisty letošního MČR v počítačových hrách v CS:GO. Hříšníci v sobotním semifinále porazili Dynamo Eclot 2:0 na mapy. V neděli si tak zahrají o titul s lepším z dvojice eSuba - Enterprise.

Foto: @neofragcs

Adam "NEOFRAG" Zouhar z týmu Sinners.

Článek

Map Pick v podobě Inferna Dynamu nevyšel. Sinners do utkání vstoupili sebevědomě a od začátku hry jasně dominovali.

Za stavu 2:0 pro Hříšníky si technický problém na straně Filipa „K1-FiDa" Dvořáka vyžádal výměnu počítače a nehrálo se asi 30 minut. Po pauze pokračovali Sinners v nastoleném trendu a záhy si vypracovali náskok.

Ten se jim dařilo držet v podstatě během průběhu celého prvního dějství. Plejeři Dynama se snažili utkání zdramatizovat, Sebastian „beastik" Daňo se ale dvakrát blýskl parádní střelbou, kdy kosil jednoho soupeře za druhým. Sinners nakonec první mapu opanovali poměrem 16:7.

Volba Sinners padla na mapu Ancient a vzhledem k tomu, jak Hříšníci na Ancientu dokážou zahrát, šance Dynama byly hodně tenké.

Sinners si záhy vypracovali náskok 4:0. Hráči Dynama ale společně s nákupy začali dotahovat a v 7. hře předvedl povedený triplekill Vojtěch „Valencio" Mydlář. Záhy bylo srovnáno na 4:4.

Plejeři Dynama postupně přebírali iniciativu, Sinners byli naopak pod tlakem a strany se měnily za stavu 9:5 pro východočeský tým.

Když už to vypadalo, že Dynamo bude na Ancientu mířit za výhrou, Sinners se nadechli k závěrečné kanonádě. Několika body v řadě dotáhli skóre a koncovka za stavu 12:12 slibovala drama.

Závěr duelu nakonec vyšel lépe Sinners, kteří po výsledku 16:13 postoupili do nedělního finále. Dynamo čeká zápas o třetí místo.

Mistrovství ČR v počítačových hrách (Brno)
Semifinále
Sinners - Dynamo Eclot 2:0 (16:7, 16:13)

Reklama