Hlavní obsah

Úspěšný swiss! Sinners a Enterprise míří do play off o milion korun

PLAYzone

Elisa Invitational Spring uzavírá svoji hlavní swiss fázi. Mezi účastníky měla česko-slovenská scéna zástup reprezentantů, a co víc, všichni se probojovali k postupu! Ve vyřazovacích bojích si tak zahrají o co největší možný podíl z celkové sumy jednoho milionu korun.

Foto: Instagram @sinnersesports

Český plejer David „forsyy“ Bílý v akci během kvalifikace na PGL Major Antwerp 2022. Archivní foto

Článek

Swiss část Elisa Invitational Spring nabídla celou řadu zajímavých zápasů. Enterprise hned na úvod získali skalp AGO a následně dokonce ve vzájemném duelu vůbec poprvé porazili Sinners. Postup si pak dokázali zpečetit proti ex-MAD Lions, což je další zástupce nejlepší světové padesátky. Jedinou porážku zaznamenali proti silným ECSTATIC. Hlavním tahounem týmu byl bulharský sniper Deyvid „h4rn" Benchev.

Utéct hrobníkovi z lopaty a dokráčet k postupu však po porážkách s ex-MAD Lions a Enterprise dokázali i Sinners. Po výhře nad 777 Esports udolali i další seveřany KOVA Esports a vše zakončili v pátém kole proti EC Kyjev. Vzhledem k tomu, že stále hrají „pouze" s koučem v roli hráče, tak je postup opravdu hezkým počinem. Každá výhra pomůže hříšníkům se udržet co nejvýše v prestižním HLTV žebříčku.

Zapomínat by se nemělo také na Apeks se slovenským střelcem Martinem „STYKO" Stykem. Parta hrající pod norskou organizací zaznamenala podobně jako Enterprise tři výhry a jedinou prohru proti Sprout. S bilancí 3-1 mají nejlepší skóre ze všech týmů, takže ani jejich los pro osmifinále nemusí být nijak těžký. Po období bolestivých proher se šampioni Tipsport CS:GO Bratislava potřebují pořádně rozjet.

Turnaj probíhá ještě více než týden a play-off vyvrcholí 25. června. Z osmičky postupujících týmů ze swissu vzejde po nekompromisních duelech čtveřice nejlepších celků, ke kterým se formou přímé pozvánky přidají čtyři zvučné týmy. Od velkého šlágru českého či slovenského hráče nás tak může dělit jediná výhra.

Reklama

Související témata: