Hlavní obsah

Česko - Finsko 4:9České florbalistky prohrály na turnaji v Bernu s Finskem

Bern
Aktualizováno

České florbalistky po úvodním debaklu se Švédskem (2:14) prohrály ve druhém utkání na turnaji čtyř zemí v Bernu s Finskem 4:9. Za vítězky nasbírala čtyři body za hattrick a jednu asistenci Veera Kauppiová. V neděli v poledne čeká tým trenéra Saschy Rhynera závěrečný duel proti domácímu Švýcarsku.

Foto: Sport.cz

Eliška Krupnová, nejlepší florbalistka světa za rok 2020.

Článek

V první třetině český tým třikrát vedl. Ve 3. minutě otevřela skóre kapitánka Eliška Krupnová, na gól Veery Kauppiové odpověděla Vendula Beránková a po vyrovnání Alisy Pöllänenové získala opět náskok Martina Řepková. Finky ale ještě v první třetině srovnaly krok díky brance Sary Piispaové a v polovině druhé třetiny poprvé vedly díky dalšímu zásahu Pöllänenové.

Ve 44. minutě zvýšila Kristiina Kauppilaová. V čase 48:19 ještě dostala Češky na kontakt Hana Koníčková, ale za 91 sekund se prosadila opět Veera Kauppiová, která po trefách Elly Sundströmové a svého dvojčete Oony ještě pět vteřin před koncem dokonala hattrick.

Turnaj čtyř zemí florbalistek v Bernu:
ČR - Finsko 4:9 (3:3, 0:1, 1:5)
Branky a nahrávky: 3. Krupnová (Husková), 11. Beránková (Jiráková), 17. Řepková (Plášková), 49. Koníčková - 4., 50. a 60. V. Kauppiová, 14. a 31. Pöllänenová, 20. Piispaová, 44. Kauppilaová, 54. Sundströmová, 59. O. Kauppiová.

Reklama