Hlavní obsah

Český florbalista dal ve slavné lize poslední gól sezony, titul mu však unikl. Příště to urveme, slíbil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Florbalový Kalmarsund s českým reprezentantem Filipem Langerem v sestavě na titul ve švédské lize nedosáhl. Ve finále Kalmarsund padl s favorizovaným Falunem 4:5, Langer korigoval skóre 135 vteřin před koncem, ale vyrovnat se jeho týmu už nepovedlo. "Samozřejmě nás to mrzí Nicméně jsem na náš tým hrdý," hlásil mladý florbalista.

Foto: Matyáš Klápa a Martin Šindelář

Florbalový útočník Filip Langer dal sice poslední gól v této sezoně švédské ligy, z titulu se ale radovat nemohl.

Článek

Langer zakončil parádní sezonu s 31 góly a 20 asistencemi, které nastřádal v součtu základní části s play off. Právě jeho 31. gól byl i zároveň posledním v rámci právě skončené sezony elitní švédské ligy. Titulovou radost mu ale tedy nepřinesl. Slaví vítěz základní část Falun.

"Jsem hrdý na to, co jsme zvládli, a čím jsme si prošli. A jak jsme zvládli finále, protože si myslím, že v některých pasážích jsme byli i lepším týmem," ohlédl se za finálovou bitvou Langer.

"Bylo to padesát na padesát. Rozhodlo, že jsme neproměnili některé brejkové situace. Na straně soupeře byly zkušenosti. Ty rozhodly, ale můžeme být hrdí," pokračoval v hodnocení dvacetiletý útočník. "Příští rok budeme silnější a zkušenější. Věřím, že to příští rok urveme," dodal.

Reklama

Související témata: