Hlavní obsah

Češky potřetí s bramborou. Už na nás trochu leží deka, tuší brankářka Christianová

Bratislava

Několik skvělých zákroků ani notná porce štěstí nestačily Janě Christianové, aby podruhé v kariéře vychytala českým florbalistkám bronz z mistrovství světa. V bratislavském souboji se Švýcarkami rozhodl moment z 50. minuty, kdy podle finských sudích byla česká brankářka při zákroku mimo brankoviště a nařídili trestné střílení. Z něj Corin Rüttimannová vstřelila vítězný gól na 3:2.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Brankářka florbalové reprezentace Jana Christianová.

Článek

Měla jste pocit, že jste se při zákroku žádnou částí těla nedotýkala brankoviště?

Snažila jsem se soupeřce zabránit v zakončení, aby neměla tolik místa, tak jsem proti ní musela vyjet. Uvědomovala jsem si, že to je s brankovištěm na hraně, sama jsem si nebyla jistá. Podle opakovaných záběrů si myslím, že jsem mimo brankoviště nebyla, ale bohužel…

I diváci byli po opakovaných záběrech na kostce na vaší straně…

To nás samozřejmě povzbudilo. Byl to sporný moment, sama bych nevěděla, jak v tu chvíli rozhodnout. Bylo to padesát na padesát a zápas ten verdikt určitě ovlivnil.

Chybu ve váš neprospěch udělali rozhodčí už v semifinále, první gól Švédek neměl platit. Nemělo by být na takovém turnaji video?

Bavily jsme se o tom, určitě by nebylo na škodu. Ty momenty byly sporné a kdyby byla možnost použít video, asi by dopadly jinak.

Nájezd proměnila největší hvězda zápasu Corin Rüttimannová, autorka hattricku.

Myslím, že v zápase byl jediný rozdíl, a to byla Corin. Vzala to na sebe, určila ráz zápasu, byla skvělá.

Nepadla na tým po třetím švýcarském gólu deka? Působil trochu opařeným dojmem.

Nemyslím, že by to byla deka. Času bylo ještě dost, do poslední chvíle jsem věřila, že gól dáme. Bohužel nepadl, Švýcarky na nás byly dobře připravené.

Při vás stála i trocha štěstí, Švýcarky trefily snad čtyři tyčky.

Myslím, že jich bylo skoro víc než mých zákroků… Měla jsem hodně štěstí, trochu se mi to vrátilo za tu smůlu, co jsem měla v předchozí části turnaje. Jsem ráda, že jsme odehrály důstojný zápas, holky bojovaly a nemáme se za co stydět.

V zápase o bronz vás ale Švýcarky porazily potřetí v řadě, jsou tedy stále o krok dál?

Myslím, že jsme vyrovnané, oba týmy mají výbornou první lajnu a dvě vyrovnané. Dokážeme s nimi hrát, ale možná v tomhle na nás deka trochu leží, že jak s nimi často prohráváme, nahlodá to psychiku. Možná by se vyplatilo jít do těch zápasů trochu víc bezhlavě.

Jaký máte z vystoupení týmu na turnaji celkový dojem i směrem k budoucnosti?

Jsem na holky hrozně hrdá. Myslím, že jsme se v průběhu turnaje zlepšovaly, holky strašně dřely a daly do toho všechno. Určitě máme na čem stavět, byla tu spousta mladých hráček a když na sobě budeme pracovat, třeba tam příště s tou medailí budeme my.

Reklama

Související témata: