Hlavní obsah

Depresivní zápas. Čekám smršť negativity, ale já to zvládnu, ujišťoval gólman Kafka

Riga

Pokud by to byla tečka za jeho reprezentační kariérou, měla by hodně hořkou příchuť. Gólman Tomáš Kafka končil svůj devátý florbalový světový šampionát na lavičce, kam se přesunul po necelých dvanácti minutách zápasu se Švýcarskem.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Na střídačce končil zápas o bronz brankář Tomáš Kafka.

Článek

Čtyři střely, tři inkasované góly. Taková byla bilance osmatřicetiletého matadora v boji o bronz. „Dost depresivní zápas. Pořádně jsem si nesáhl na balonek a už jsem tam měl tři góly,“ popisoval nešťastný úvod utkání, který český tým prohrál 5:8.

Střely neviděl

Švýcaři Kafkovi stínili ve výhledu a zkušený gólman nedokázal reagovat. „Druhý a třetí gól jsem vůbec neviděl. Proti první střele jsem mohl vyjet o něco víc. Byla dobře umístěná, ale asi se to dalo chytit,“ promítal si v hlavě inkasované branky, po nichž přenechal místo v brance Lukáši Součkovi.

Kafka s českým florbalem zažil úspěchy i pády, má doma historické stříbro z mistrovství světa 2004 i dva bronzy. Teď svoji sbírku nerozšířil.

„Špička v reprezentaci je pořád relativně úzká, chtělo by to, aby se rozšířila a víc lidí nabralo zkušenosti v zahraničí a byli tam vytěžovaní,“ říká. „Generace, která mohla mít už teď top formu, bude možná za dva roky ještě zralejší, tým bude v optimálním věkovém složení,“ vyhlíží Kafka šampionát v Praze 2018.

Vydrží i do Prahy?

Bude přímým účastníkem příštího světového šampionátu i on? Odpovědi se krátce po zápase vyhýbal. „Teď o tom nepřemýšlím. Po takovém utkání nechci dělat žádné soudy. Musím si to nechat v klidu projít hlavou,“ prohlásil.

Jisté je, že teď nebude vyhledávat internetové diskuze… Už před šampionátem se na nich objevily názory, že týmu nemá co dát. „Čekám další smršť negativity… Ale já to nějak zvládnu,“ pousmál se.

Reklama

Související témata: