Hlavní obsah

Finále superligy má Tatran jisté, Boleslav ne. Jak dopadl vzájemný duel v Penalty Shot Battle?

Dovednostní soutěž Penalty Shot Battle hráčů florbalové Livesport Superligy se blíží do velkého finále. V prvním semifinálovém duelu se střetly dva elitní týmy tuzemské nejvyšší florbalové ligy, již jistý superligový finalista Tatran Střešovice a Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav, který má v sérii se Spartou postupový mečbol. Jak dopadlo měření sil v souboji brankářského postřehu a šikovných rukou? Podívejte se na video.

První semifinále Penalty Shot Battle: Tatran Střešovice vs. Mladá BoleslavVideo: Český florbal

 
Článek

Boleslavští do boje vyslali svoji brankářskou jistotu, druhého nejlepšího gólmana světa Lukáše Bauera. S ním jako exekutor samostatným nájezdem Středočechy reprezentoval útočník Jakub Bína. Za Tatran, který si zajistil účast v Superfinále Livesport Superligy v úterním pátém semifinále s Vítkovicemi, se představil brankář Lukáš Kříž a obránce Bohumil Piskáček.

Podařilo se Tatranu postoupit i do finále Penalty Shot Battle? Dlužno dodat, že nikoliv. Boleslavskou branku totiž totálně zamkl Bauer a Piskáček si na něm čtyřikrát vylámal zuby. Bína proti tomu proměnil dva nájezdy a o postupujícím tak bylo jasno už po čtvrté sérii.

Čtvrtfinále Penalty Shot Battle Fat Pipe Florbal Chodov vs. 1. SC Tempish VítkoviceVideo: Český florbal

Druhé semifinále Penalty Shot Battlu můžete očekávat v neděli 3.3. kdy poměří své síly hráči Black Angels a 1. SC Tempish Vítkovice.

Penalty Shot Battle: Black Angels vs. Panthers OtrokoviceVideo: Český florbal

Soutěžní seriál Skill Contest s podtitulem Penalty Shot Battle navazuje na první ročník dovednostní soutěže, který se uskutečnil během loňské sezony Livesport Superligy. V něm se utkali vybraní zástupci každého z mužstev nejvyšší tuzemské florbalové soutěže mužů.

V letošním ročníku se koncept soutěže pozměnil a týmy mezi sebou soupeří v atraktivním penaltovém rozstřelu. Úvodních sedm kol určilo účastníky play off, které pokračuje klasickým systémem až do finále. Vítěze poznáme těsně před vypuknutím Superfinále Livesport Superligy, které se v O2 aréně uskuteční 9. dubna.

Reklama

Související témata: