Hlavní obsah

Florbalový brankář Kafka bude chytat za švédský Balrog

Florbalový brankář Tomáš Kafka odchází z Tatranu Střešovice na hostování do konce sezony do švédského Balrogu. Dvaatřicetiletý člen All Star týmu nedávného mistrovství světa v Helsinkách se stane po útočnících Radimu Cepkovi, Martinu Richtrovi a obránci Milanu Garčarovi čtvrtým českým hráčem, který se představí v prestižní švédské nejvyšší soutěži.

Foto: Sport.cz

Brankář Tomáš Kafka

Článek

"Je to pro mě velká výzva a motivace chytat v nejlepší florbalové soutěži světa. Tatran má silný tým a velmi dobré gólmany, může mě tudíž postrádat. Jsem rád, že mi Tatran vyšel vstříc a dohodli jsme se na dočasném uvolnění," řekl Kafka serveru florbal.cz.

Účastník šesti světových šampionátů, vicemistr světa z roku 2004 a bronzový medailista z letoška dosud zahraniční nabídky odmítal, v poslední době především kvůli práci. "V práci mi vyšli vstříc, můj šéf dočasné uvolnění z pracovních povinností posvětil. Je mi dvaatřicet let, ta příležitost by se už nemusela opakovat," prohlásil gólman, který pracuje jako senior manažer v pražské kanceláři světové poradenské společnosti Ernst&Young a na starosti má odhalování a prevenci podvodů v Česku a na Slovensku.

Balrog vyhrál třikrát švédskou ligu a třikrát také Pohár mistrů, ale aktuálně je v domácí soutěži poslední a Kafka se bude snažit mu pomoci k záchraně. "Měl jsem dvě nabídky ze Superligy a jednu od druholigového kandidáta na postup. Nakonec jsem vybral Balrog, který hraje celou sezonu pod svým potenciálem," podotkl Kafka, o něhož stál v nejvyšší soutěži ještě tým Mullsjö AIS a z druhé ligy Landskrona Indians. Nakonec se rozhodl pro klub, který hraje v Botkyrce na předměstí Stockholmu. Debutovat bude ve čtvrtek v Uppsale proti Siriusu.

Reklama

Související témata: