Hlavní obsah

Florbalový svátek dává Praze vale. Vylepší na rozloučenou rekord?

Praha

Už pošesté kulisu boje o florbalové tituly obstará největší česká hala, superfinále se ale v O2 areně na Velikonoční pondělí uskuteční na pár let naposledy. Příští a přespříští rok vrchol sezóny uvítá Ostrava.

Foto: Český florbal

Chodovský Martin Koutný napřahuje ke střele při semifinálové sérii s Vítkovicemi.

Článek

Za předchozích pět sezón narůstala návštěvnost zápasu o mistrovský pohár, až vloni překonala 12 000 fanoušků. A letos se může hranice opět posunout.

Za rok v Ostravě

„Měli jsme z Velikonočního pondělí respekt, aby šestý ročník superfinále nepřinesl nejnižší návštěvu historie. Ale jsme mile potěšeni, horní patro jsme otevírali už před Vánoci, takže rekordní počet diváků budeme atakovat,“ věří předseda České florbalové unie Filip Šuman.

Proč se tedy vedení unie rozhodlo rezignovat na snahu navyšovat divácký rekord? Praha bude příští rok v prosinci hostit zřejmě kompletní program mužského mistrovství světa, a tak tradiční florbalová bašta získá pořadatelství klubového domácího vrcholu.

Vítkovice navíc patří k tradičním účastníkům superfinále v obou kategoriích, letos se ale probojovaly do boje o zlato jen ženy, které budou o obhajobu bojovat proti Herbadentu.

Útok na první titul

Naopak muži Vítkovic ztroskotali na Chodovu, který tak vyzve suveréna základní části z Mladé Boleslavi. Výraznými osobnostmi nabití Středočeši budou útočit na svůj první titul v historii. „Chystáme se na ten zápas celý rok, touha po úspěchu je velká. Mělo by s námi přijet tisíc fanoušků,“ těší se boleslavský kouč Jan Pazdera.

Chodov obhajuje titul. „Je výhoda, že si to kluci zažili, máme vítěznou zkušenost. Ale Boleslav je favorit, má výbornou sezónu,“ tvrdí kouč Pražanů David Podhráský, jenž spoléhá i na kanonýra Patrika Dóžu, který po sezóně zamíří do švýcarského Könizu.

Ženské superfinále se hraje od 13.00, mužské od 16.00, oba zápasy vysílá ČT sport.

Reklama