Hlavní obsah

Jendrišák a Krupnová hájí kralovaní v anketě Florbalista sezóny

Praha

Útočník Matěj Jendrišák ze švédského Linköpingu může potvrdit své kralování v anketě Florbalista sezóny už pátým triumfem za sebou. Konkurenty devětadvacetiletého šestinásobného nejlepšího českého hráče jsou v pětičlenné nominaci finalistů Jiří Curney z Mladé Boleslavi, Lukáš Hájek z Vítkovic a Patrik Suchánek s Danielem Šebkem z Helsingborgu. Vyhlášení se koná v pátek od 19:10 na parníku Bohemia Rhapsody během plavby po Vltavě.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Čeští florbalisté na Světových hrách ve Vratislavi, v čele kapitán Matěj Jendrišák.

Článek

V ženské kategorii útočí už na třetí vítězství za sebou Eliška Krupnová ze švédského Pixba Wallenstam. Spolu s ní jsou v nominaci Nela Jiráková s Martinou Řepkovou z Chodova, Hana Koníčková z Vítkovic a Denisa Ratajová z finského SB-Pro, která bude hrát od nové sezony s Krupnovou v Pixbu.

Nejužitečnějším hráčem superligy bude Curney, Hájek či Tomáš Sýkora z Chodova. V extralize florbalistek vybraly samy hráčky za hvězdu sezony Řepkovou či jednu ze Slovenek Denisu Ferenčíkovou z Vítkovic nebo Luciu Košturiakovou z Jižního Města.

Nejlepším brankářem může být stejně jako loni Lukáš Bauer z Mladé Boleslavi, jehož konkurenty jsou Lukáš Souček z Vítkovic a Radovan Michajlovič z Otrokovic. Brankářkou sezony může být už pošesté Jana Christianová z Jižního Města, s kterou jsou v nominaci Kristýna Provázková z Chodova a Nikola Příleská z Vítkovic.

V nominaci na juniora sezóny je trio Filip Langer z Pixba Wallenstam a Dominik Beneš s Mikulášem Krbcem z Ústí nad Labem. Na ocenění pro nejlepší juniorku s loňskou vítězkou Jirákovou kandidují Vendula Beránková z Jižního Města a Barbora Husková z Vítkovic.

Nejlepším trenérem mužů bude Pavel Brus z Vítkovic, Ondřej Kašpárek ze Sparty nebo Jan Pazdera z mistrovské Mladé Boleslavi. V ženské kategorii se ucházejí o prvenství Michaela Marešová z Chodova, Markéta Šteglová z Jižního Města a Richard Urban z Vítkovic.

Podesáté za sebou se mohou stát nejlepší dvojicí rozhodčích Petr Černý a Jiří Janoušek, pokud je nepředčí Libor Galvas s Lukášem Mikulou nebo Kamil a Tomáš Sojkové.

Reklama

Související témata: